Početna
Nedjelja, 9.Kolovoza 2020 (04:09:47) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

U Funtani službeno predstavljen međunarodni turnir na veliku ribu Offshore World Challenge

Sport, 12.09.2018. (13:23)

U Funtani je jučer održan ekskluzivni adrenalinski doživljaj – sportski lov na veliku ribu pod stručnim vodstvom. Drugo izdanje Funtana Media Big Game Eventa bio je uvod u ono što ovog tjedna slijedi u Poreču: od 12. do 15. rujna Poreč će biti domaćin 4. međunarodnog kvalifikacijskog turnira u lovu na veliku ribu Offshore World Challenge i Tunalicious Street Food Festivala.

Domaćini u Funtani bili su načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta, direktorica Turističke zajednice općine Funtane Ana Milohanović Čehić, glavni organizator i predsjednik kluba ŠRK Big Game 4 Tuna Franko Čerin i predstavnica tvrtke MPG, organizatora Tunalicious Street Food Festivala Hana Butković. Događaj u Funtani bio je ujedno i izvrsna prilika za najavu Offshore World Challengea i Tunalicious Street Food Festivala.

-Drago mi je da smo se i ove godine okupili u Funtani kako bi i službeno najavili međunarodno natjecanje na plavoperajnu tunu. Općina Funtana ima dugu ribarsku tradiciju, a iz nje dolazi i jedan od najtrofejnijih ribiča Istre i Hrvatske, Arturo Štifanić, izjavila je direktorica Turističke zajednice općine Funtana, Ana Milohanović Čehić.

Inače, OWC turnir u Big Game Fishingu prošle godine okupio je više od 300 natjecatelja iz 8 zemalja na sedamdesetak brodova.Tradicionalno najveći broj prijavljenih ekipa dolazi iz Italije, zatim iz Hrvatske i Slovenije, a sudjeluju i ekipe iz Austrije, Njemačke i Rusije, te natjecanje svake godine privlači sve više natjecatelja i gledatelja.

-Četvrtu godinu zaredom u Poreč stižu ljubitelji lova na veliku ribu, registracije su otvorene do sutra kada ćemo na svečanom otvorenju i predstavljanju posada znati točan broj ekipa, no glas o ovom turniru se daleko proširio tako da ove godine među natjecateljima imamo čak i trojicu iz Dubaija. Pozivam sve zainteresirane posjetitelje da svakog dana od četvrtka do subote, ujutro dođu uživati u polasku brodova s gradske rive, a navečer u zanimljivom vaganju dnevnih kapitalaca, istaknuo je Franko Čerin, glavni organizator i predsjednik kluba ŠRK Big Game 4 tuna

Big game fishing je ribolov u kojem se hvataju velike ribe, najčešće plavoperajne tune, sabljarke i morskih psi, a Hrvatska se ovim turnirom koji je ujedno i najveći na Jadranu upisala na svjetsku mapu big game fishing destinacija. Paralelno s velikim međunarodnim kvalifikacijskim natjecanjem u Poreču. odvija se i nikad bogatiji Tunalicious Street Food Festival s brojnim specijalitetima od tune. Od 13. do 15. rujna porečka će riva tako postati omiljeno mjesto za sve gurmane.

Danas će se na porečkoj rivi s početkom u 19:30 sati održati svečano otvorenje turnira i službeno predstavljanje ovogodišnjih ekipa te izvlačenje startnih brojeva.

Više informacija o samom natjecanju zainteresirani mogu naći na službenoj web i Facebook stranici: Biggame4tuna.hr, a o popratnom zabavnom programu i Tunalicious Street Food Festivalu na Tunaliciousporec.com te na službenoj Facebook stranici Tunalicious Street Food Festivala. (PR/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore