Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (15:23:26) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Poreč Open Air Festival - 2019

Odluka o odabiru najboljeg ponuđača za izgradnju pročistača otpadnih voda završila na prekršajnom sudu u Poreču

Poreština, 12.09.2018. (09:09)
Upravna zgrada Odvodnje Poreč
Upravna zgrada Odvodnje Poreč

Današnji Glas Istre donosi informaciju o optužnom prijedlogu protiv direktora porečkog komunalnog poduzeća Odvodnja Milana Lakovića kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo Prekršajnom sudu Poreč zbog navodnog počinjenja prekršaja iz Zakona o javnoj nabavi.

Lakovića kao odgovornu osobu i Odvodnju tereti se da su prihvatili ponudu za izgradnju četiri pročistača otpadnih voda koju su bili obvezni odbiti na osnovi rezultata pregleda i ocjene ponuda, što bi značilo da zajednica ponuditelja (Degremont i Strabag AG) nije smjela biti izabrana kao najbolji ponuditelj za taj posao.

Ako se takve tvrdnje dokažu, Odvodnja bi mogla ostati bez 53 milijuna kuna od prethodno odobrenih 215 milijuna, odnosno četvrtine sredstava kojima EU sufinancira projekt izgradnje pročistača otpadnih voda.

U Odvodnji tvrde kako u izvješću OLAF-a (Europski ured za brobu protiv prijevara) stoji da kriminalnih radnji nije bilo, a bila je to i tema jedne od proteklih sjednica Gradskog vijeća. Prozvani Laković komentirao je novinarki Glasa Istre optužni prijedlog DORH-a protiv njega i Odvodnje. Tvrdi da se radi o anonimnoj prijavi nakon čijeg razmatranja nije utvrđena kaznena odgovornost, već eventualno može postojati prekršajna. Nadležnom ODO i prekršajnom sudu dostravili su, kaže Laković, svu dokumentaciju iz koje proizlazi dopuštenost postupanja prilikom provođenja postupka javne nabave, što je, po njemu, potvrđeno i mišljenjem Ministarstva gospodarstva da postupanje koje se stavlja na teret po novom Zakonu o javnoj nabavi više niti ne predstavlja prekršaj, pojasnio je Laković.

Cijelu priču pročitajte u tiskanom ili Online izdanju Glasa Istre.

Portal Poslovni dnevnik izvjestio je o tome 2015. godine ovdje. Parentium je izvještavao ovdje.  (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji