Početna
Ponedjeljak, 19.Studenog 2018 (00:33:16) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish 2018.

Izložba fotografija Petera Kargera "Parenzana - Series" u novigradskom muzeju Lapidarium

Kultura, 11.09.2018. (13:04)
Parenzana - Corriere Cittanova
Parenzana - Corriere Cittanova

Od 14. rujna do 7. listopada Muzej Lapidarium u Novigradu ugostit će izložbu fotografija "Parenzana - Series" njemačkog umjetnika Petera Kargera. Otvorenje je zakazano za 14. rujna u 19 sati.

Predgovor: Mario Baldini.

U sjećanjima istarskih ljudi Parenzana nije zaboravljena. Nakon više od 100 godina, doživjela je iznenađujući preporod. Obnovljen je još uvijek postojeći put koji danas koriste mladi i stari trekeri iz cijele Europe. Na svojim slikama Parenzane, Peter Karger pokušava pokazati njezinu povijesnu važnost i značenje koju je imala za nekadašnju Istru. (Alfred Goldschmid)

Peter Karger rođen je u bavarskom gradu Berchtesgadenu, u blizini austrijske granice i Salzburga. Vlasnik je uspješne umjetničke galerije "Galerie Ganghof". Akademsko obrazovanje stekao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu.

Ubrzo je počeo eksperimentirati s fotografijama i kombinirati ih s različitim tehnikama slikanja. Njegova duboka povezanost s Istrom započela je prije dvadeset godina. Danas u svojoj staroj kući u Bujama provodi nekoliko mjeseci godišnje. Izuzetno ga je impresionirala crvena istarska zemlja koju je započeo koristiti kao materijal za svoje slike u kombinaciji sa "slikama svjetla" (fotografijama).Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234