Početna
Utorak, 18.Lipnja 2019 (12:07:07) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Gioistra - povijesni festival - Poreč 2019.
Judo festival 2019

Nije sve u brojkama: "Poreč najkarakterističniji primjer beskarakternog industrijskog turizma"

Gospodarstvo, 04.09.2018. (10:46)
Riva u Poreču
Riva u Poreču

Umag, Pula i Poreč tri su od pet gradova na popisu loših primorskih mjesta zaostalih u vremenu, barem sudeći prema pisanju ekipe portala Kult plave kamenice, koja samu sebe opisuje kao heterogenu grupu novinara, fotografa, sommeliera, enologa, chefova, i gastronomskih stručnjaka.

Sumirajući glavnu turističku sezonu, konstatirali su da dio turističkih destinacija i gradova na obali nije ni pokušao iskoristiti pet godina ekspanzije hrvatskog turizma, već se i dalje ponašaju kao da je hrvatska trećerazredna turistička zemlja s naivnim gostima kojima se bilo što može prodati po bilo kakvoj cijeni. A neki se gradovi na moru ponašaju kao da Hrvatska uopće nije turistička zemlja, stoji u ovome članku

Kad je Poreč u pitanju, novinari Kulta plave kamenice smatraju da ga zbog vrlo dobrih turističkih rezultata ne bi trebalo stavljati na „lošu” listu. Ipak, smatraju ga „najkarakterističnijim hrvatskim primjerom beskarakternog industrijskog turizma, masovnom turističkom destinacijom bez ijednog velikog dobrog hotela, sa samo nekoliko prihvatljivih restorana i bez prihvatljivih klubova i barova".

Kao odgovor na pitanje zašto uvijek puni Poreč zaobilaze financijski jaki ugostitelji, koji otvaraju barove i klubove po cijelom Jadranu, portal navodi da porečki gosti imaju manju kupovnu moć i manje zahtjeve, za što su krivac pogrešne strategije velikih hotelskih kuća. -Ne može biti ni Michelina ni bilo kakvog večernjeg i noćnog života, ni bilo čega zanimljivijeg od izležavanja uz velike generičke hotelske bazene, zaključuje se u članku.

Nije u brojkama sve, zar ne? (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Cafe bar Soggiorno