Početna
Ponedjeljak, 19.Studenog 2018 (00:33:56) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish 2018.

Igrama od otpada najmlađi Opatijci najavljuju Zelenu čistku 15.9.2018.

Istra, 30.08.2018. (15:25)
Ljetna igraonica od otpada 2018.
Ljetna igraonica od otpada 2018.

Opatija, 30. kolovoza 2018. - Uspješna dugogodišnja suradnja Udruge Žmergo i Društva “Naša djeca” Opatija svako ljeto obojena je zabavnim i edukativnim aktivnostima za djecu, naročito u sklopu ljetnih aktivnosti u opatijskom DND-u.

Aktivnosti osmišljavaju, pripremaju i provode Žmergovi mladi međunarodni volonteri koji u Opatiji borave i sudjeluju u životu zajednice u sklopu Europske volonterske službe na projektima Udruge Žmergo vezanim uz održive životne stilove i razne okolišne teme.

Ljetna igraonica od otpada 2018.
Ljetna igraonica od otpada 2018.

Dana 28. kolovoza 2018. Žmergovi su volonteri proveli prekrasno poslijepodne s djecom igrajući interaktivne igre izrađene od raznih kategorija otpadnog materijala. Uz zabavu, djeca su naučila puno o otpadu, štetnom utjecaju na okoliš, pravilnom odvajanju i zbrinjavanju, njegovoj ponovnoj upotrebi te kako na različite načine u svakodnevnom životu iskoristiti njegov potencijal. Najviše oduševljenja među mališanima izazvalo je dugačko „uže za preskakanje“ napravljeno od iskorištenih plastičnih vrećica.

Ljetna igraonica igara od otpada s najmanjima idealna je najava za najveću nacionalnu okolišnu volontersku akciju u Hrvatskoj. Riječ je o Zelenoj čistki koja će se ove godine iznimno održati 15. rujna, kada će Hrvatska sa 150 zemalja cijelog svijeta na isti dan s građanima volonterima čistiti divlja odlagališta otpada.

Sljedeći primjer najmanjih koji uvijek rado sudjeluju u eko akcijama, iz Udruge Žmergo pozivaju sve građane da se priključe akciji u svojim lokalnim zajednicama i budu pozitivna promjena koju žele vidjeti i živjeti u čistom okolišu. Sve informacije o akcijama čišćenja kao i prijave za sudjelovanje dostupne su na web stranici Zelene čistke (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Mirtex International d.o.o.
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
HAK Auto-klub Poreč