Početna
Nedjelja, 21.Listopada 2018 (15:37:22) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Android 9 dobio ime Pie i uskoro postaje dostupan za nadogradnju

Tehnologija/znanost, 08.08.2018. (08:39)
(Izvor:Bug Online)Link

Najnovija verzija Androida brojčane oznake 9.0 dobila je ime Pie (pita), a OS je pušten u javnu distribuciju. Vlasnici Googleovih Pixel mobitela i Essential Phonea trebali bi u najkraćem roku dobiti mogućnost nadogradnje s prethodne verzije, dok će distribucija Piea na uređaje ostalih proizvođača, kao i do sada, ovisiti upravo o njima.

Android 9.0 donosi nekolicinu noviteta u sučelje, upravljanje hardverom, te se oslanja na umjetnu inteligenciju kako bi se sam uređaj bolje prilagođavao korisničkim navikama. Android Pie će "učiti" uzorke korištenja pa će tome prilagođavati upravljanje baterijom i svjetlinom ekrana. Isto tako navikama korisnika će prilagođavati ostale funkcije uređaja i rad s aplikacijama, pa će moći prepoznati kada ste kod kuće, u uredu ili na putu, te će prema tome obavljati potrebne zadaće.

Unutar novog će Androida postojati i izbornik u kojem će se nalaziti statistika korištenja uređaja da bi "ovisnici" mogli vidjeti koliko zapravo imaju uređaj u rukama, te da bi mogli pripaziti na prekomjerno korištenje istoga. Na raspolaganju će im biti i podešavanje dnevnih ograničenja ili dnevnog rasporeda aktivnosti kako bi se mobitel u određeno vrijeme samostalno prebacio u način rada koji ne ometa vlasnika (do not disturb).

Tu su, dakako, podrška za notch, novo upravljanje gestama, unaprijeđene notifikacije, kao i za nadogradnje uobičajeno poboljšanje sigurnosnih značajki.

Više o samom Androidu 9.0 Pie i svim ostalim novostima koje donosi možete pronaći na službenim stranicama, a imate li Pixel ili Essential Phone uskoro se možete nadati i isprobavanju novog OS-a uživo.Mobilna verzija članka

(577)

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234