Početna
Petak, 17.Kolovoza 2018 (03:20:26) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru - Ubojstvo u Orien Expressu

I domaćima i turistima se sviđa domaće

Poreština, 08.08.2018. (08:20)
(Izvor:Glas Istre)Link
I domaćima i turistima se sviđa domaće
I domaćima i turistima se sviđa domaće

Proizvođači poljoprivrednih proizvoda iz cijele Istre, okupljeni u udrugu Istarska web tržnica, u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam i Turističkom zajednicom Grada Poreča jučer su na Trgu slobode organizirali treću ovogodišnju Smotru istarskih poljoprivrednih proizvoda.

I domaćim i stranim kupcima kojih ovog ponedjeljka nije manjkalo ponuđeni su pčelinji proizvodi, kozmetika, mliječni i suhomesnati proizvodi, maslinova ulja, brašna, džemovi, vina, te slasno ljetno povrće i voće. Važno je istaknuti da je svemu ponuđeno zajedničko to da je sve što je izloženo na štandovima proizvedeno i prerađeno na području Istarske županije. Dakle, bila je to prilika brojnim porečkim turistima da kući ponesu nešto autohtono i domaće. Smotra je trajala cijeli dan, do kasno navečer kada se nakon popuštanja vrućine pojavilo na trgu još veće mnoštvo koje je znatiželjno obilazilo štandove. Da program bude potpuniji, ponovno su nastupili plesači u tradicijskim nošnjama iz KUD-a Dvigrad.

Sljedeća smotra u Poreču će se organizirati u rujnu. No, tko želi probati i kupiti istarske proizvode moći će to učiniti još dva puta krajem ovog mjeseca, jer je Istarska web tržnica dobila termine za istu ovakvu smotru u Funtani i Vrsaru. Točni datumi održavanja bit će objavljeni naknadno. (T. K.)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda