Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (16:54:37) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
Max City - najveći shopping centar u Istri

22. Labinski uzlet likovnosti

Kultura, 07.08.2018. (07:16)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Otvorenje izložbe 22. Labinski uzlet likovnosti bit će održan 9. kolovoza u 20 sati labinskoj Gradskoj galeriji.

Tema ovogodišnjega 22. Labinskog uzleta likovnosti je „Preobrazba stvarnosti“. U obrazloženju teme Branka Arh, dugogodišnja stručna voditeljica projekta, je napisala: “Svojom umjetničkom prirodom umjetnik stvara nove svjetove. Svojom kreativnošću otkriva vlastito značenje i značenje svijeta. Stvara umjetnost da bi ona potvrdila njegovu osobnost i autentičnost. U tom kontekstu umjetničko djelo je zagonetni, gotovo mistični susret sa samim sobom, sa svojom tjeskobom, najosobnijim i najintimnijim osjećajima, razumljivim i nerazumljivim stanjima duha i uma. Kakve god bile razlike u doživljajima konkretne stvarnosti, u izričajnim oblicima umjetničke stvarnosti, u estetskim transformacijama svakodnevnog doživljavanja stvarnosti, u ponovnom stvaranju stvarnosti, umjetničko djelo je osobni zapis stvaralačkog procesa i ujedno estetski čin.“

Na 22. Labinskom uzletu likovnosti bit će predstavljeni radovi 22 labinskih umjetnika, a prema propozicijama, dodijelili će se dvije nagrade: prva – otkupna nagrada Grada Labina i druga nagradu – samostalna izložba u Gradskoj galeriji Labin 2019. godine.

Uzletu su se i ove godine pridružile studentice likovnih škola: Silvia Golja, Nikol Načinović, Marina Rajšić i Ana Zulijani čiji će radovi biti predstavljeni u Crkvici Sv. Stjepana. Izložbu prati katalog s predgovorom, povjesničarke umjetnosti Branke Arh.

Organizator izložbe je Grad Labin koji svih ovih godina podržava projekt i kroz redoviti otkup djela nastala je vrijedna zbirka labinskog umjetničkog stvaralaštva.

Priredio B. V.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom