Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (16:56:13) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
OKOLO - tjedan kulture življenja u Poreču

Počeo filmski program na Kaštelu

Kultura, 07.08.2018. (07:15)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

U subotu navečer počeo je filmski program na pulskom Kaštelu (P.S. Pula), koji se već nekoliko godina nakon Pulskog filmskog festivala odvija na istoj lokaciji.

Na otvaranju je prikazan film „Knjižara“, španjolske redateljice Isabel Coixet, u kojemu udovica krajem 1950-ih otvara knjižaru u primorskom engleskom gradiću. Subotnja večer očito je bila posvećena europskim redateljicama, pa smo nakon „Knjižare“ mogli pogledati film „Sretni Lazzaro“, perspektivne talijanske redateljice Alice Rohrwacher.

Nedjeljna večer bila je u znaku francuske glumačke dive Isabelle Huppert, koja je glumila u oba prikazana filma, a valja naglasiti da oba filma imaju radnje koje se vrte unutar kazališnih krugova. U prvom filmu „Eva“ (redatelj Benoit Jacquot), pratimo žigola koji nakon krađe rukopisa postaje slavni dramatičar, ali problem je što se od njega očekuje sljedeći rukopis koji ne može napisati.

U filmu „Marvin“ istoimeni mladić bježi iz provincije u Pariz, gdje započinje glumačku karijeru i suočava se s avetima prošlosti na kazališnim daskama. Zanimljivo je da Huppert u oba filma glumi junakinje koje na neki način pomažu muškim likovima u njihovim općeljudskim i umjetničkim previranjima.

U filmu „Eva“ ona je prostitutka čija sudbina motivira lažnog pisca da napiše dramu, dok je u „Marvinu“ iskusna glumica koja će mladom kolegi pomoći u suočavanju s vlastitim demonima. Program „P.S. Pula“ započeo je tematski raznoliko i kvalitativno solidno, vjerujemo da nas slična ponuda očekuje i sljedećih dana.

Elvis LenićMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Autowill - Proljetne uštede na svim modelima
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore