Početna
Petak, 17.Kolovoza 2018 (03:20:09) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

Gramperijada u Kašteliru publici zanimljiva i 16. godinu zaredom

Poreština, 06.08.2018. (10:42)

Kaštelirska Gramperijada, jedinstvena fešta krumpira ove je godine nadmašila očekivanja, kažu u Općini i TZ koje su manifestaciju organizirale po 16. put. Na središnji mjesni trg sjatilo se puno posjetitelja željnih kušanja brojnih jela napravljena od krumpira. U zelenim pregačama s novim logotipom manifestacije svoje su kulinarsko umijeće u pečenju krumpira na starim špakerima na drva pokazali neumorni dečki iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Grom” i mnogobrojni inozemni gosti, koji su kaštelirske krumpire pripremili na svoj način i zasebno ih prezentirali, zbog čega su nagrađeni autohtonim proizvodima.

Moglo se kušati krumpir s tartufima, limetom, čili paprikom, juhu od krumpira, namaz od krumpira i ajvara, savijače i pite napravljene od te jednostavne, ali svestrane namirnice. Poseban interes publike pobudila je ove godine iznimno bogata i raznovrsna izložba najčudnijih i najvećih grampera.

Glazbeni dio večeri započele su mlade pjevačice zbora Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci, a nastavili Franko Krajcar (dobitnik Porina za najbolji etno album) i grupa Indivia.

Iznimnom posjećenošću ovogodišnje Gramperijade posebno su zadovoljni organizatori, jer se pokazalo da je koncept manifestacije zanimljiv i i šesnaestu godinu zaredom. Vanjska suradnica Turističke zajednice dr.sc. Romina Sinosich naglasila je aktivnu involviranost inozemnih gostiju u događaj, što itekako podiže vrijednost i smisao takve manifestacije, što pridonosi stvaranju sinergije i osjećaja pripadnosti mjestu.

Ponudu ovogodišnje Gramperijade obogatili su i lokalni proizvođači vina Legovina, Cossetto, Radoš, Kocijančić te maslinova ulja Oliveri. (dp)

Fotografije



Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Mirtex International d.o.o.
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234