Početna
Ponedjeljak, 24.Veljače 2020 (18:04:12) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

GONG o kršenju izborne šutnje tijekom subote i nedjelje

Hrvatska, 15.05.2005.
(Izvor:gong/Mx)Link
Informacije GONG-a o kršenju izborne šutnje tijekom subote, 14.5.2005. i nedjelje 15.5.2005. do 14:30 sati

SUBOTA, 14.5.2005.

Tijekom jučerašnjeg dana GONG je zabilježio brojne pozive građana o kršenju predizborne šutnje, najčešće dijeljenjem promidžbenih materijala, zabilježeno je i nekoliko poziva tijekom današnjeg dana.

Svim građanima od kojih smo zaprimili prijave preporučili smo da o istome obavijeste i nadležno općinsko/gradsko izborno povjerenstvo.

Navodimo dojave građana po mjestima.

Dalmacija

Iz Makarske je zaprimljena dojava o lijepljenju plakata DC-a i distribuciji letaka DC-a u omotnicama; iz Dubrovnika o distribuciji letaka DC-a po poštanskim sandučićima, iz Zadra o letcima o HSP-a i DC-a koji se distriburiraju po parkiralištima i automobilima, te iz Zagvozda o distribuciji letaka HB-a.

U Trogiru, u crkvi Gospa od Anđela, dijeljena brošura u kojoj je i tekst sljedećeg sadržaja „Može li vjernik dati glas stranci koja se protivi izgradnji crkve? Sportskim riječnikom govoreći to je isto kao da član Hajduka navija za Partizan!!!““

Iz Imotskog i Vrgorca zaprimljene dojave da se u BiH, uz granicu sa Hrvatskom, lijepe plakati HDZ-a te da Radio Ljubuški tijekom cijeloga dana otvoreno poziva na glasovanje za HDZ na lokalnim izborima u RH. Također, distribuiraju se letci s potpisom HDZ-a Vrgorac u kojima se građani BiH pozivaju da izađu na lokalne izbore u Hrvatskoj i glasuju u korist HDZ-a, a na letku je i sljedeći sadržaj: „Granica je samo ukras, jer tko može podijeliti jedno srce?“

Slavonija

Iz Bukovlja (kod Sl. Broda) je zaprimljena dojava o kidanju plakata HDZ-a te lijepljenju plakata koalicije SDP-HSS-HNS. Iz Gradine (Virovitičko-podravska županija) zaprimljena dojava o agitiranju za HSS od jedne članice biračkog odbora.

Zagreb i okolica

Dojava o ubacivanju letaka HDZ-a u sandučiće (Novi Zagreb, Trnsko), o dijeljenju letaka HNS-a (Zagreb) te o telefonskim pozivima od strane aktivista SIN-a o potrebi izlaska na izbore. Dojava o dijeljenju letaka HSP-a u Velikoj Gorici. Iz Duge Rese dojava o kombiju, oblijepljenom plakatima Nezavisne liste 7.

Lika, Istra i Primorje

Desetak dojava iz Medulina o lijepljenju brojnih plakata nezavisne liste br. 8 nositelja Gorana Buića, ali i o raznošenju poziva građanima da glasuju za Nezavisnu listu br. 8. Dojava iz Fažane o dijeljenju vrećica i letaka IDS-a u trgovini Mirakolo. U Lokvama distribucija letaka PGS-a po poštanskim sandučićima te lijepljeni plakati PGS-HSLS-Zeleni. U Korenici građani nalazili letke HIP-a ispred vrata i u sandučićima.

NEDJELJA, 15.5.2005. do 14:30 sati

U Prapatnici (općina Seget) fratar Ante Šilović je na misi propovijedao da se mora glasovati za HDZ jer će inače sve propasti i neće se izgraditi spomenik Stepincu. Iz Dikla dojava o novim plakatima DC u mjestu, iz Zadra o plakatima DC-a koji su postavljeni sinoć i jutros.

U Zagrebu u Folnegovićevom naselju biračko mjesto nalazi se u prostorijama mjesnog ogranka HDZ-a i na ulazu je službena ploča HDZ-a. Iz Zagreba i Siska troje građana dojavilo da su jutros u sandučićima našli letke SDP-a u kojima se građani pozivaju da glasuju za SDP. U Zagrebu u Gajevoj ulici zamijećen veliki balon HDZ-a. Iz Zagreba ponovo dojava o telefonskim pozivima aktivista SIN-a koji nagovaraju na glasovanje za SIN.

U Bolu na Braču (telefonom) i Hrvatskoj Kostajnici (na ulici) aktivisti HDZ-a agitiraju za HDZ. U Petrinji promidžba HNS-a automobilom po gradu.

U Lanišću (Istarska županija) nagovaranje birača od simpatizera Nezavisne liste Nevena Mikeca. U Krasici (Primorsko-goranska županija) tijekom noći u sandučićima osvanuli letci HDZ-a.

Suzana Jašić
Predsjednica GONG-a


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina