Početna
Srijeda, 20.Ožujka 2019 (01:05:50) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Objavljen javni poziv za dodjelu potpora temeljem programa Eco Domus u 2018. godini

Istra, 12.07.2018. (08:58)

Jedan od ciljeva Istarske županije je održivi razvoj turizma i Istre kao kvalitetne turističke destinacije, što je definirano i Master planom razvoja turizma od 2015. do 2025. Na tragu tog cilja, pokrenut je i program Eco Domus, kojim se potiče diversifikacija i podizanje kvalitete smještaja prema načelima održivog i odgovornog razvoja turizma, stoji u informaciji pristigloj nam iz Turističke zajednice Istre.

Program Eco Domus namijenjen je malim turističkim smještajnim objektima kategoriziranim kao kuće za odmor ili kao apartmani ukupnog kapaciteta do najviše 30 ležajeva. Prilikom odabira objekata, prednost imaju iznajmljivači iz onih sredina u kojima se već provodi sustavno selektivno prikupljanje i zbrinjavanje otpada, registrirani su za cjelogodišnje poslovanje i iznajmljivanjem se bave najmanje 2 godine. Osnovne

karakteristike Eco Domus smještaja su: društvena i ekološka odgovornost, cjelovita zaštita okoliša i zdravlja, korištenje eko certificiranih sredstava za pranje i čišćenje te toaletnih proizvoda, prirodnih materijala, štednja vode i energije te sortiranje i recikliranje otpada.

Program dodjele potpora namijenjen je privatnim iznajmljivačima iz Istarske županije koji se prijave u program Eco Domus i/ili koji već imaju certifikat Eco Domus. Potpore su namijenjene sufinanciranju prilagodbe smještajnog objekta kriterijima za dodjelu certifikata Eco Domus, odnosno za nabavu opreme i namještaja za smještajni objekt (drvene stolice, ležaljke i dr.), sukladno kriteriju broj 10.3. Izbjegavanje korištenja plastike u svim mogućim situacijama.

Potpore se dodjeljuju u maksimalnom iznosu do 5.000 kuna, a prijave na ovaj javni poziv zaprimaju se do iskorištenja raspoloživih sredstava, najkasnije do 31. listopada 2018.

Sve ostale informacije, uvjeti i obrasci za prijavu dostupni su na mrežnim stranicama Upravnog odjela za turizam Istarske županije. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč