Početna
Utorak, 25.Rujna 2018 (23:51:50) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Istra & Craft Beer Festival

Roberta Brčić prva na „Accordion Games“ natjecanju u Sloveniji

Kultura, 11.07.2018. (09:20)

7. i 8. srpnja 2018. godine u Dolenjskim toplicama u Sloveniji održan je završni dio harmonikaškog natjecanja Accordion Games. Roberta Brčić, učenica četvrtog razreda harmonike Umjetničke škole Poreč u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, osvojila je prvo mjesto, drugu nagradu, pehar natjecanja te zlatnu medalju u A3 kategoriji, klavirska harmonika, klasična glazba.

Da bi stekla pravo na ulazak u završni dio natjecanja, Roberta je prošla kvalifikacije koje se održavaju u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Australiji, Kanadi, Srbiji, Rusiji i online.

Kvalifikacije je porečka učenica prošla osvojivši prvu nagradu na 9. nacionalnom natjecanju za harmoniku u Daruvaru, jedinom u Hrvatskoj koje natjecateljima omogućuje kvalificiranje na „Accordion Games“ u disciplinama klavirske i kromatske harmonike.

Natjecanje u Sloveniji odvijalo se u disciplinama kromatična harmonika i bajan, klavirska harmonika, dijatonska harmonika, usna harmonika i melodika te mala harmonika.

Natjecatelje je pratio i ocjenjivao stručni sud u sastavu: Zoran Rakić (Bosna i Hercegovina), Marin Težak (Slovenija), Mikhail Sharabarin (Rusija), Miloš Živić (Srbija), Tatjana Marx (Australija), Tomaž Kastelić (Slovenija), Danijela Rakić (Bosna i Hercegovina), Hongyu Wang (Kina), Saša Bastalec (Hrvatska) i Jani Lipičnik (Slovenija). (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Istra & Craft Beer Festival
Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore