Početna
Srijeda, 20.Ožujka 2019 (01:07:38) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Vratimo livade leptirima! – volonterski kamp za obnovu travnjaka u Parku prirode Učka

Istra, 11.07.2018. (09:03)

Udruga BIOM i Javna ustanova Park prirode Učka od 12. do 24. srpnja 2018. godine u sklopu projekta Učka 360° organiziraju prvi u nizu volonterskih kampova za obnovu travnjaka na području Parka. Cilj je kampa „Vratimo livade leptirima!”, zarasle travnjake na najvišoj istarskoj planini vratiti u prvobitno stanje i na taj način spriječiti gubitak bioraznolikosti.

-Brdovita područja Parka prirode Učka nekad su bila puna života. Međutim, napuštanjem tradicionalnog stočarstva od strane lokalnog stanovništva travnjaci vremenom zarastaju pretvarajući se u šikaru i šumu, a s njima nestaju i mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera, koje su ostale bez svog doma. Cilj volonterskih kampova, koji će se održavati tijekom cijelog ljeta, jest obnoviti travnjake, a sudionike educirati o važnosti očuvanja bioraznolikosti, poručila je Tena Miličević, službenica za edukaciju i volontiranje u udruzi BIOM.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti na samo nekoliko dana ili ostati svih dvanaest. Radne akcije će se održavati svakog dana od 8 do 11 i od 17 do 19 sati. Volonteri će spavati u šatorima, a hranu koju osigurava organizator pripremat će na logorskoj vatri.

Više informacija o volonterskom kampu dostupno je na www.biom.hr i Facebooku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca na ovoj poveznici.

Volonterski kampovi jedna su od aktivnosti koje se provode u sklopu gotovo 50 milijuna kuna vrijednog projekta Učka 360°. Partneri u provedbi Projekta su JU PP Učka, udruga BIOM i Općina Kršan, a sufinanciraju ga Europska unija s 32.760.684,77 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 3.449.711,97 kuna. Ostatak sredstava prihvatljivih troškova osigurali su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike iz državnog proračuna te partneri. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla