Početna
Četvrtak, 21.Ožujka 2019 (03:29:45) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Zajedničkim djelovanjem PU Istarske i PU Koper razbijen lanac krijumčara ljudima

Crna kronika, 11.07.2018. (08:02)
Ilustracija (arhiv, Glas Istre)
Ilustracija (arhiv, Glas Istre)

Djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske, Policijske postaje Buje i Policijske postaje Buzet, u suradnji s PU Koper, proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog krijumčarenja ljudima odnosno zločinačkog udruživanja za protuzakonito prebacivanje stranaca.

Osumnjičena su šestorica hrvatskih državljana starih 44, 47, 43, 39, 29 i 23 godina. Oni su se od 22. ožujka do 7. travnja na području Pule povezali u zločinačko udruženje. Jedan je dogovarao mjesta, vremena i preuzimanje stranih državljana na području središnje Hrvatske te njihovo prevoženje i nezakonito prebacivanje u Republiku Sloveniju, a potom i primopredaju slovenskim državljanima, koji su dalje strane državljane prebacivali na područje Italije. Na taj su način omogućili nedozvoljen boravak i kretanje teritorijem Republike Hrvatske te nezakoniti prelazak državne granice za tridesetak stranih državljana, pri čemu su „zaradili” više desetaka tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te su 47-godišnjak, 39-godišnjak, 29-godišnjak i 23-godišnjak po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. i 5. srpnja, privedeni u pritvorsku jedinicu PU primorsko-goranske. 

Kriminalističko istraživanje provedeno je istovremeno na području PU istarske i PU Koper, a zahvaljujući dobroj suradnji policijskih službenika hrvatske i slovenske policije, uspješno je razbijen lanac krijumčara ljudima na području Republike Hrvatske i Republike Slovenije. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla
Cafe bar Soggiorno
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore