Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:51:34) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

8. Ex tempore u Funtani: pobjednica Darija Stipanić iz Brguda

Kultura, 11.07.2018. (07:40)
(Izvor:Glas Istre)Link

Darija Stipanić iz Velog Brguda pobjednica je 8. slikarskog natječaja Ex tempore u organizaciji TZ Funtane koji je funtanjanski Trg sv. Bernarda prošlog vikenda obojio radovima 127 slikara iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, među kojima je bilo i 16 djece, javlja Glas Istre.

Od 127 prijavljenih radova konkuriralo ih je 87. Žiri u sastavu Marina Pacenti, magistrica likovnih umjetnosti, Marino Baldini, povjesničar umjetnosti i Ana Milohanović Čehić, direktorica TZ-a Funtane morao je odabrati najbolje među velikim brojem prijavljenih radova. Kako je rekla Milohanović Čehić, o poretku su odlučivale nijanse.

Pobjednica je sa slikom "Priobalje" osvojila novčanu nagradu od 4.000 kuna i pravo na samostalnu izložbu u galeriji "Zgor murve". Drugo mjesto i 3.500 kuna osvojio je Željko Strelec iz Varaždina sa slikom koju je nazvao "Ognjišće", dok je treća nagrada i iznos od 3.000 kuna pripala Klaudiju Katunaru iz Rijeke za sliku pod nazivom "Funtana". Pohvalnicama su nagrađeni i Andrej Zbašnik iz Vrsara i Branko Kolarić iz Rovinja.

U kategoriji najboljih dječjih radova prvu nagradu osvojio je Mihael Periš iz Rovinja radom "Kuća moje bake", a nagrađen je obiteljskom ulaznicom za vodeni park. Drugo mjesto osvojila je domaća, Funtanjanka Marina Čehić slikom "Mrtva priroda", dok je treći bio Gregor Žibert iz Rovinja s radom koji je nazvao "Dino". Još jedan Rovinjež, Vito Periš dobio je posebnu pohvalnicu organizatora.

Dječje nagrade osigurali su sponzori, a TZ Funtane je svim malim likovnim umjetnicima dodijelio poklon-pakete. Za veseli završetak dana pobrinuo se akustični Act Positive Duo, dok je program podjele nagrada vodio Tin Modrić. (S. BRAJKOVIĆ)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Mirtex International d.o.o.
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium