Početna
Srijeda, 20.Ožujka 2019 (01:10:18) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Susret gradonačelnika Maribora i Poreča: formalizirati prijateljski odnos

Iz Grada Poreča, 10.07.2018. (08:53)
Gradonačelnici Maribora i Poreča
Gradonačelnici Maribora i Poreča

- Maribor u srcu ima posebno mjesto za Poreč, rekao je predsjednik Zveze prijateljev mladine Maribor Saša Mitić na prijemu u porečkoj Maloj vijećnici, koji je za gradonačelnika Maribora Andreja Fištravca i članove Zveze proteklog vikenda organizirao gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Povod ovom susretu bilo je obilježavanje trideset godina postojanja VIRC-a Poreč (Vzgojno-izobraževalni in rekreativni center), lokalnom stanovništvu poznatijeg kao Slovensko odmaralište na Materadi.

Stanovnici Maribora su osamdesetih godina prošlog stoljeća kroz samodoprinos izgradili ovo zdanje za svoje najmlađe sugrađane. Od 1988. godine do danas svoje ljetne praznike u Poreču je provelo 100 tisuća Mariborčana.

Samodoprinos je prihod kojeg prikupljaju organizacije, ustanove i zajednice na temelju dobrovoljnoga pristanka svojih članova radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Propisima se utvrđuje kako se i pod kojim uvjetima samodoprinos može propisati i prikupljati. Davateljima samodoprinosa pripada pravo uvida u raspolaganje prikupljenim sredstvima i dobivanje konačnog izvještaja o ostvarenju zadatka.

- Poreč Mariboru nije samo mjesto praznika, već i nekih od najljepših doživljaja i uspomena naših brojnih sugrađana te mjesto u koje se redovno vraćaju kao odrasli ljudi. Tradicija se nastavlja, danas njihova djeca svoje praznike provode u Poreču u kojem se svi osjećamo kao kod kuće, rekao je gradonačelnik Maribora Fištravec izrazivši i želju da Poreč i Maribor počnu razgovore o uspostavljanju i službenih prijateljskih veza, upravo zbog posebnih veza koje ova dva grada njeguju.

Gradonačelnik Peršurić zahvalio je kolegi na lijepim riječima i željama koje je mariborska delegacija uputila u Poreču te pozdravio želju da dva grada uspostave i službene prijateljske veze.

– Poreč ima gradove prijatelje u Italiji, zatim Prag ili mađarski Siofok, no u Sloveniji nemamo nijedan. Nakon svega što ste naveli, uvjeren sam da bi ovo prijateljstvo donijelo obostranu dobrobit, zaključio je Peršurić.

Gradonačelnici Maribora i Poreča
Sa otvorenja nove ljetne sezone i novouređenih terena u mariborskom VIRC-u

Nakon prijema u Maloj vijećnici, gradonačelnik je s mariborskom delegacijom obišao zdanje VIRC-a te sudjelovao na otvorenju nove ljetne sezone i novouređenih terena, a nakon obilaska odmarališta započeli su i razgovori o uređivanju sadržaja koje bi tijekom cijele godine mogli koristiti Porečani, s ciljem nastavka dobre suradnje s lokalnim stanovništvom, Gradom i udrugama. (dp)

Gradonačelnici Maribora i Poreča
Stotinu tisuća Mariborčanki i Mariborčana provelo je od 1988. godine do danas ljetne praznike u Poreču


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla