Početna
Srijeda, 20.Ožujka 2019 (01:10:29) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Pašta i Fažol pobjednici ovogodišnjeg vaterpolo turnira na Zarečkom krovu

Istra, 09.07.2018. (08:36)
Pašta i fažol - ovogodišnji pobjednici turnira
Pašta i fažol - ovogodišnji pobjednici turnira

U subotu je održan lani obnovljeni, popularni amaterski vaterpolo turnir na Zarečkom krovu koji uglavnom okuplja igrače bez vaterpolskog iskustva.

Iako su nepovoljni vremenski uvjeti uoči održavanja turnira i utakmica četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva smanjio broj ekipa i gledatelja, na kraju ih se ipak okupilo šest.

Najbolji su bili igrači ekipe „Pašta i Fažol“ iz Pule koji su rezultatom 2-1 u finalu bili bolji od pazinsko-rovinjske kombinacije „Tuljani“.

Za pobjedničku ekipu igrali su Ivan Šipalo, Masimo Paris, Luka Radulović, Lukas Zdravković Grigorovski, Ive Buić, Mauro Ognjenović i Anton Martini Čuperiani. Za Tuljane su „ronili“ Rovinjci Tonči i Kristijan Miletić, te Mateo Gržetić, Dino Vodopija, Vedran Vitulić i Paolo Zgrablić.

Treće mjesto pripalo je ekipi Punoglavaca iz Gologorice, za koju su igrali Patrick Rabar, Albert Ivančić, Nikola Ivetac, Nikola Mogorović, Andrea Zgrablić, Valentino Modrušan i Dražen Stojimanov. Oni su u utakmici za treće mjesto bili bolji od ekipe „Plava Legija Partijaneri“.

Nastupile su još ekipe Bunker i Pazin Junk.

U slatkovodnoj areni boje kave, budući je dan prije padala jaka kiša, igralo se sa po pet igrača i dvije zamjene, a utakmice su trajale deset minuta.

Nakon vaterpolskog dijela uslijedilo je natjecanje u popularnim žabicama u dvije kategorije. Najbolji je bio Saša Farkaš iz Pazina, ispred Pina Precettija iz Pule te Stefana Londera iz Pazina. U slobodnoj kategoriji ocjenjivao se stil bacanja, pa je najbolja bila Ema Jugović iz Pule, ispred Pina Precettija iz Pule i Stefana Londera.

U skokovima – najatraktivnijoj kategoriji, najbolja su bila tri Pazinca – Emanuel Londero, Robi Dušić i Dean Živković.

Prisutne su svojim akrobacijama na žici protegnutoj iznad Zarečkog krova zabavljali članovi skupine Unity WyG iz Pule, a za djecu je bio posebno organiziran kutak u kojem su se mogli igrati zahvaljujući Društvu Naša djeca iz Pazina.

Članovi Sportskog penjačkog kluba Hiperaktiv su zainteresiranim građanima tijekom poslijepodneva na opremljenim stijenama demonstrirali vještinu penjanja po stijeni. Valja napomenuti i to da su čitavog dana humorističnim doskočicama publiku animirali voditelji Goran Jedrejčić - Kes i Dragan Družeta, a da su suci vaterpolo susreta bili Anton Finderle i Mario Ivanković. Kasno popodne bio je gotov i ručak za sudionike natjecanja. Uslijedili su proglašenje pobjednika te dodjela nagrada, medalja i pehara.

Susret je organizirala udruga Veliki mali čovjek uz potporu Centra za mlade Alarm iz Pazina, društva „Naša djeca“ Pazin, udruge Albus iz Pazina, Agropadova iz Kašćerge. Pokrovitelji turnira su bili Grad Pazin i istarska županija, a nagradama i donacijama pripomogli su i lokalni sponzori. Posudbom opreme natjecanje je podržao i Vaterpolo klub Vrsar. (dp)

Fotografije

Slackline
Natjecanje u žabicama
Skokovi u vodu


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore