Početna
Četvrtak, 23.Svibnja 2019 (20:00:06) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Max City - Max Gaming Day

Peršurić: Rušenje bivšeg „Servo Mihalja” da, ali u turističkoj sezoni nikako ne!

Poreština, 13.06.2018. (12:53)
Jučer je na teren stigla teška mehanizacija, a danas je krenulo rušenje
Jučer je na teren stigla teška mehanizacija, a danas je krenulo rušenje

Iako ni radovi na hotelu Park u porečkom naselju Materada još nisu završeni, zbog čega je cijelo to gradsko područje i dalje prekriveno prašinom, a ne nedostaje ni buke teških strojeva, jučer su i oni i mještani susjednog Malog Maja doživjeli novi šok. Na ruševinama nikad izgrađenog odmarališta bivše jugoslavenske tvrtke Servo Mihalj se, naime, pojavila nova teška mehanizacija, a vlasnik krenuo rušiti betonsko strašilo.

-Iako je sasvim jasno da je objekt potrebno srušiti, dapače, trebalo je to učiniti prije 25 godina, nikako se ne bi smjelo dozvoliti da se vlasnik nakon svog tog silnog vremena samo „nacrta” na početku turističke sezone i krene rušiti, rekao nam je jedan mještanin Malog Maja, čijem se nezadovoljstvu osim sumještana pridružio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji je, kako je rekao za naš portal, razočaran postupcima vlasnika objekta.

-Došli su s teškom mehanizacijom i namjerom da ruše objekt, bez da su ikoga kontaktirali ili najavili ovu akciju! Ni Grad, ni Mjesni odbor, na kraju krajeva ni vlasnika deponija građevinskog otpada gdje bi se taj otpad trebao zbrinuti. Složit će se sve Porečanke i Porečani, posebno stanovnici Maja – objekt „Servo Mihalj“ treba pod hitno rušiti, ali nikako ne u turističkoj sezoni, rekao je Peršurić vašem novinaru spomenuvši primjer napuštenog apart hotela u Červar Portu koji je, u dugovoru sa Plavom lagunom, odrađen na vrijeme, tijekom zime i na veselje svih građana.

-Znači, može se i treba se, ali kroz nekakav dogovor i uvažavanje grada i njegovih stanovnika. Porečanke i Porečani su tijekom cijele godine bili okruženi raznim radovima, i za to iskazali ogromno strpljenje i suradnju na čemu im velika hvala, a na kraju svi zajedno doživljavamno ovakav šok. Jako sam razočaran jer dozvola za rušenje koju imaju stoji neiskorištena već nekoliko godina, a potencijalno lijepa i korisna stvar za cijelo naselje pada u vodu jer rušenje žele raditi sada.

Vlasnik u ugovoru s državom i gradom, kao jednu od obveza ima i rušenje objekta „Servo Mihalj“ i svakako sam za to da se to ispoštuje, ali to i dalje ne znači da se takve stvari rade sada, kada mnogi očekuju turiste i turističku sezonu od koje svi živimo, zaključio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!