Početna
Nedjelja, 21.Listopada 2018 (15:37:04) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Delegacija Grada Poreča u prijateljskom posjetu Bavarskoj

Iz Grada Poreča, 13.06.2018. (08:00)
Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska
Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska

Nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča, 2015. godine potpisana je i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču. Delegacija predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i vlč. Milanom Zgrablićem sudjelovala je na otvaranju nove crkve u tom bavarskom gradu koji danas broji 16 tisuća stanovnika, ali zahvaljujući blizini Münchena i gospodarskom razvitku, stalno raste.

Nedjeljnom otvorenju nove crkve sudjelovalo je više od dvije tisuće posjetitelja, dok je svečano misno slavlje predvodio njemački kardinal i minhenski nadbiskup Reinhard Marx.

Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, Ivo Sadrić, kardinal Reinhard Marx i vlč. Milan Zgrablić

-Predstavnici grada i župe još su prije nekoliko godina sudjelovali na postavljanju kamena temeljca za ovu crkvu, pa mi je drago da danas možemo sudjelovati u obilježavanju važnog događaja za naš prijateljski grad Poing, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji se tijekom posjeta susreo i s gradonačelnikom te predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu.

Podsjetimo, upravo je član hrvatske zajednice u Poingu Ivo Sadrić bio istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva, koje je danas preraslo i u kumstvo dviju župa, dok se intenzivno radi na predstavljanju Poreča kao turističkog odredišta u dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista. Osim toga, Poreč trenutno s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenu učenika, edukacije za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama. (dp)Mobilna verzija članka

(705)

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Mirtex International d.o.o.
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi