Početna
Četvrtak, 23.Svibnja 2019 (20:00:30) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Max City - Max Gaming Day

Delegacija Grada Poreča u prijateljskom posjetu Bavarskoj

Iz Grada Poreča, 13.06.2018. (08:00)
Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska
Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska

Nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča, 2015. godine potpisana je i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču. Delegacija predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i vlč. Milanom Zgrablićem sudjelovala je na otvaranju nove crkve u tom bavarskom gradu koji danas broji 16 tisuća stanovnika, ali zahvaljujući blizini Münchena i gospodarskom razvitku, stalno raste.

Nedjeljnom otvorenju nove crkve sudjelovalo je više od dvije tisuće posjetitelja, dok je svečano misno slavlje predvodio njemački kardinal i minhenski nadbiskup Reinhard Marx.

Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, Ivo Sadrić, kardinal Reinhard Marx i vlč. Milan Zgrablić

-Predstavnici grada i župe još su prije nekoliko godina sudjelovali na postavljanju kamena temeljca za ovu crkvu, pa mi je drago da danas možemo sudjelovati u obilježavanju važnog događaja za naš prijateljski grad Poing, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji se tijekom posjeta susreo i s gradonačelnikom te predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu.

Podsjetimo, upravo je član hrvatske zajednice u Poingu Ivo Sadrić bio istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva, koje je danas preraslo i u kumstvo dviju župa, dok se intenzivno radi na predstavljanju Poreča kao turističkog odredišta u dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista. Osim toga, Poreč trenutno s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenu učenika, edukacije za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6