Početna
Utorak, 14.Kolovoza 2018 (12:56:23) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru - Ubojstvo u Orien Expressu

Gogol Bordello u Rojcu 12. kolovoza

Istra, 12.06.2018. (07:36)

Na 25. godišnjicu prvog Art&Music festivala, jednog od najznačajnijih i najstarijih nezavisnih alter rock događaja u našim krajevima, LAA 12. kolovoza dovodi u pulski Rojc svoje stare prijatelje, grupu Gogol Bordello. Bit će to velika gypsy punk fešta.

Gogol Bordello su pioniri gypsy punk pokreta i jedan od najboljih live bandova na sceni posljednjih petnaestak godina. Premijerno će posjetiti Pulu i Istru ovoga ljeta, na svom prvom hrvatskom koncertu na moru. Band je do sada više puta nastupao u Zagrebu, od čega su dva puta rasprodali Tvornicu kulture, a jednom su nastupili i na Špancirfestu u Varaždinu.

Kombinirajući elemente punka i gypsyja s humorom i efektnim, kaotičnim i energičnim scenskim nastupima Gogol Bordello pričaju priču o imigrantima i dijaspori. Vođa benda Eugene Hütz, bježeći od katastrofe u Černobilu, postao je očaran mističnim tonovima gypsy glazbe koja ne pripada mainstreamu, ali s kojom je povezan obiteljskim korijenima. Živeći kao izbjeglica u Europi i sam je iskusio život u kojem ne pripada nigdje prije nego se preselio u SAD gdje osniva bend. Godine 1999. objavljuju prvi album “Voi-La Intruder” koji predstavlja world music zvuk sviran u punoj punk brzini. Punokrvni bend s gitarama, bubnjem, harmonikom i saksofonom zvučao je moćno, a dodatnu popularnost osigurao je i sam Hütz puštajući gypsy glazbu u klubovima. Osam studijskih izdanja, kasnije praćenih nebrojenim turnejama, Eugenovim nezaustavljivim prodorom na art i filmsku scenu te podrškom globalnih superstarova poput Madonne, Gogol Bordello se s pravom mogu smatrati velikim međunarodnim glazbenim zvijezdama čiju neukrotivu scensku energiju naša publika jako dobro poznaje.

Premijerni dolazak u Pulu bit će dio globalne turneje “Seekers And Finders” koja prati aktualni istoimeni studijski album. Koncert zajedno organiziraju LAA u suradnji sa Savezom udruga Rojca.

Ulaznice u prodaju kreću u srijedu, 13. Lipnja, po early bird cijeni od samo 120 kuna. Od 1. srpnja cijena će iznositi 140 kuna, a na dan koncerta 160 kuna. Prodajna mjesta u Puli i Istri su Activa Travel Istra, Turistička agencija Albatours, svi kiosci Tiska, Tisak Media centri i Exclusive change mjenjačnice. U Rijeci se ulaznice mogu pronaći u Dallas Music Shopu, a u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku. U ostatku Hrvatske i inozemstvu ulaznice imaju sva Eventimova mjesta i online www.eventim.hr. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Pogrebne usluge Silentium
Tequila beach bar Poreč
Mirtex International d.o.o.
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6