Početna
Četvrtak, 23.Svibnja 2019 (19:59:45) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Viendel - Digitalni marketing

Ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Kultura, 11.06.2018. (17:34)

Kino

Četvrtak, 14. 6., petak, 15. 6. i subota, 16. 6. u 19 sati

S ljubavlju, Simon – kategorija 12

izvorno ime: Love, Simon
redatelj: Greg Berlanti
žanr: romantična komedija
uloge: Nick Robinson, Jennifer Garner, Katherine Langford
trajanje filma: 109 minuta

sadržaj filma: Svi zaslužuju veliku ljubavnu priču. Ali za sedamnaestogodišnjeg je Simona kompliciranije – nitko ne zna da voli dečke te tko je anonimni kolega u kojeg se zaljubio na internetu. Rješavanje obaju pitanja čini se smiješnim, no istovremeno zastrašujuće mijenja život. Glumačka postava ovog filma uvjerit će vas da je pred vama najsimpatičniji par koji ćete ikada upoznati.

Četvrtak, 14. 6., petak, 15. 6. i subota, 16. 6. u 21 sat

Oceanovih 8 – kategorija 12

izvorno ime: Ocean’s 8
redatelj: Gary Ross
žanr: akcija, kriminalistička komedija
uloge: Sandra Bullock, Rihanna, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Katie Holmes, Adriana Lima

sadržaj filma: Sandra Bullock glumi Debbie Ocean, otuđenu sestru Clooneyeva lika Dannyja Oceana iz kultnog filma Oceanovih 11, koja će pokušati izvesti gotovo nemoguću pljačku u New Yorku na zvjezdanom godišnjem balu Met Gala. Njezin prvi zadatak je okupiti savršenu ekipu profesionalnih lopova: Lou, Rose, Daphne Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita i Constance. Plan je pomno osmišljen, ali potrebno ga je i uspješno provesti.

Glazbeno-scenska djelatnost

Petak, 15. 6. u 21 sat - Susret klapa - Lapidarium, Dekumanska 9

Poklonici tradicionalne glazbe pozvani su da ovoga petka uživaju u slatkom suzvučju regionalnih klapa Parentine, Motovun i Equivoci u ugodnom i prikladnom ambijentu kafića Lapidarium.

Likovna djelatnost

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč otvorena je samostalna izložba Haptic memoria Tee Kralj

Trajanje izložbe: 7. – 30. lipnja. Radno vrijeme galerije: svakim danom 10 – 12 i 19 – 22 sata, osim nedjelje i praznika.

U Galeriji Zuccato otvorena je izložba Iza linije Ivane Armanini, Igora Hofbauera i Mirona Milića

Trajanje izložbe: 24. svibnja. – 24. lipnja. Radno vrijeme galerije svakim danom 10 – 13 i 17 – 22 sata, osim nedjelje i praznika.

Izložbom Iza linije predstavljeni su radovi (plakati, crteži, stripovi, ilustracije) tri po mnogočemu srodna, ali i vrlo različita autorska rukopisa i koncepcija Ivane Armanini, Igora Hofbauera i Mirona Milića. Umjetnici su se školovali, razvijali i predstavljali svoje radove prvenstveno u javnom prostoru grada Zagreba, da bi se potom njihovo djelovanje proširilo u javnost (urbanu i virtualnu) cijele Hrvatske i šire. Javnost je, u slučaju radova ovih umjetnika, dvostruko određena – Armanini, Hofbauer i Milić vrlo često stvaraju za javne, virtualne i urbane platforme, a veliki broj ovih radova (jednim dijelom i novopredstavljeni Milićevi crteži) čine plakati koji su povijesno i aktualno sredstvo javne komunikacije. Koristeći javnost, koja je mjesto oporbe i antagonizama (O. Marchart), u osobnim komentarima svakodnevice na plakatima Ivane Armanini, vizualno provokativnim plakatima za događanja Igora Hofbauera ili crteža i brojnih djela ostvarenih za javni prostor grada Mirona Milića, umjetnici provociraju javno mišljenje i izazivaju reakciju promatrača izvan galerijskih institucija. Cilj ovih djela jest zaokupiti pozornost promatrača u suvremenom diktatu vremena i pružiti intenzivno iskustvo. Plakat i crtež u takvim okolnostima moraju izazvati reakciju – bila ona smijeh, čuđenje ili užasavanje; vizualni kod mora biti jezgrovit, izvedbeno jasan, lišen svakog balasta, a vizualno-verbalni scenarij bliži svakodnevnom govoru bez visokoumjetničkog elitizma.“ (iz predgovora, Patricija Počanić)Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore