Početna
Četvrtak, 23.Svibnja 2019 (19:59:58) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Viendel - Digitalni marketing

Finale 54. MIK-a 23. lipnja na Narodnom trgu u Poreču

Zabava, 24.05.2018. (16:36)
Sa današnje press konferencije u Maloj vijećnici Grada Poreča (foto: porec.hr)
Sa današnje press konferencije u Maloj vijećnici Grada Poreča (foto: porec.hr)

Festival Melodije Istre i Kvarnera vraća se nakon 15 godina u Poreč, najavili su danas na press konferenciji gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor festivala Andrej Baša i referent za manifestacije Sergio Pavat.

-Poreč je po broju i raznolikosti manifestacija vrhunska destinacija i zato smo se ponudili da po peti but budemo domaćin finala, rekao je gradonačelnik Peršurić novinarima, dodavši kako čakavštinu i istarsku melodiju treba njegovati. Peršurić je izrazio uvjerenje da će vizura gradskog kazališta u pozadini pozornice na stepenicama Pučkog otvorenog učilišta tih dana biti najljepša razglednica iz Poreča.

Direktor festivala Andrej Baša istaknuo je kako MIK, osim kulturološkog i tradicijskog značaja predstavlja i važan dio istarske turističke ponude, naročito onaj njen dio čija je osnova osjećaj pripadnosti.

Najavljeno je 18 novih skladbi, među čijim će izvođačima biti puno mladih, što je, prema Bašinim riječima, dokaz da je MIK zanimljiv mladima. Da nema straha za mlade talente potvrđuje i činjenica da će ovogodišnje izdanje uz dobro poznate „veterane” istarske glazbe i tri klape predstaviti čak osam debitanata.

Ove godine raspjevana će karavana krenuti iz Pule 15. lipnja te će nakon toga posjetiti Rijeku 17., Krk 18.,Opatiju 19. i Kastav 20. lipnja, a svoj će put završiti 22. i 23. lipnja u Poreču, gdje će se održati večeri generalne probe i velikog finala. Razlog stanke 16. i 21. lipnja je taj što će nogometna reprezentacija Hrvatske igrati utakmice na SP u Rusiji.

I ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, dok će izvođače pratiti obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati provjerena sekcija Tonči Grabušić i Damjan Grbac. Orkestar čine i izvrsni mladi glazbenici Mateo Žmak, Zvonimir Radišić i Mario Novaković te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto.

-Ulaz na festival bit će za sve besplatan, rekao je producent festivala Vjeko Alilović zahvalivši Gradu Poreču na lijepoj gesti te izrazivši želju organizatora da svoj grad krajem lipnja predstave i učenici porečkih osnovnih škola koji će dobiti priliku zapjevati pred publikom na MIK-u.

Na Narodnom trgu bit će postavljeno 800 stolica, a promet gradskom rivom će se tijekom trajanja koncerata odvijati po posebnom režimu, o čemu će građani biti pravodobno informirani.

Festival zajednički organiziraju MIK i gradovi domaćini. Grad Poreč samostalno financira finale festivala, za što je u proračunu osigurano 260 tisuća kuna, odgovorio je gradonačelnik Peršurić na pitanje novinara. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno