Početna
Ponedjeljak, 24.Veljače 2020 (18:34:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
TOP Camping Croatia

Priopćenje GONG-a po pitanju kampanje za lokalne izbore u nedjelju

Hrvatska, 04.05.2005.
(Izvor:gong/dp)Link
Kampanja GONG-a za lokalne izbore 2005. usmjerena je na informiranje birača o izbornom procesu i lokalnoj i regionalnoj samoupravi te na promatranje izbora od strane educiranih nestranačkih promatrača i mobilnih timova te izvještavanje domaće i međunarodne javnosti o izbornom procesu.

EDUKACIJA I INFORMIRANJE BIRAČA

Kako bi građani što bolje razumjeli izborni proces i tijela lokalne i regionalne (područne) samouprave u koja biraju svoje predstavnike, osmišljena je sljedeća edukativna kampanja:

- Kroz tri video spota, gledateljima se približavaju teme u vezi popisa birača, predstavničkih tijela i izbornog dana. Spotovi se u razdoblju od tri tjedna emitiraju na tv postajama koje su odobrile besplatna emitiranja.

- Tri audio spota slijede video spotove, a emitiraju se na najslušanijim nacionalnim i lokalnim radio postajama.

- 500.000 primjeraka edukativne brošure o izborima i lokalnoj i regionalnoj samoupravi bit će distribuirano kroz šest dnevnih novina te uz pomoć volontera GONG-a i na štandovima koje ćemo organizirati povodom Dana Europe.

- Na web stranici www.izbori-hr.info nalaze se korisne informacije u vezi izbornih propisa, izbornog procesa i lokalne i regionalne samouprave.

- Putem telefonske linije 060 202020 (cijena poziva 1,36 kn/min) i adrese gong@gong.hr odgovara se na upite u vezi izbora te upućuje građane na institucije nadležne za pojedina pitanja iz izbornog procesa.

PROMATRANJE IZBORA

Cilj GONG-a je okupljanje i edukacija do 1000 promatrača koji će promatrati i izvještavati o izbornom danu. Na izborni dan GONG će organizirati 105 mobilnih timova promatrača. U Ličko-senjskoj županiji izbore će promatrati 10-tak promatrača,Istarskoj 50, Primorsko-goranskoj 100-tinjak, a 5 mobilnih timova promatrača po županiji obići će dodatnih 15% biračkih mjesta na kojima neće biti promatrača GONG-a ili s kojih su dojavljene kritične situacije. Prijave promatrača očekujemo do petka, 06.svibnja 2005.

IZVJEŠTAVANJE JAVNOSTI

GONG će tijekom izbornog dana objaviti dva priopćenja, na kraju izbornog dana prelimirani izvještaj, a po završetku izbornog procesa i proteka rokova i finalni izvještaj o izbornom procesu. GONG će osim izbornog dana, pratiti i rad institucija zaduženih za organizaciju i provedbu izbora te popise birača.

PODRŠKA

Kampanju financijski pomažu veleposlanstva Nizozemske, Norveške, Finske i SAD-a, Misija OESS-a u Hrvatskoj te USAID kroz Projekt reforme lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 890.000 kuna.

I ovu će kampanju GONG realizirati uz suradnju i podršku znatnog broja medijskih kuća. HRT, HINA, NET, NIT, Kanal RI, RI-TV, TV Dalmacija, TV Jadran, TV Nova i Varaždinska televizija te brojne lokalne radio postaje omogućile su nam besplatan pristup svojim uslugama ili besplatno, odnosno uz znatne popuste, emitiraju GONG-ove edukativne spotove.

Najdragocjeniju podršku GONG-u pružit će građani volontiranjem u raznim aktivnostima te volonterskim promatranjem izbora.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodno nam se obratite na brojevima telefona 051/337 279 ili 098/ 699 111.

Aleksandra Vinkerlić
Koordinatorica Regionalnog ureda GONG-a


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Najslasniji burgeri u gradu
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6