Početna
Petak, 18.Siječnja 2019 (05:29:32) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Veliko zimsko sniženje - Max City Pula

Mještani Materade: ovo nije mjesto za odlaganje građevinskog materijala i otpada

Poreština, 16.05.2018. (08:58)

Mještani Materade ogorčeni su načinom odlaganja građevinskog otpada u njihovom naselju, zbog čega se spremaju i na prosvjednu akciju. Osjećaju se, kažu, kao građani drugog reda jer im naselje na početku sezone opet izgleda kao da je na njega bomba pala. Smatraju kako nije trebalo odobriti deponiranje građevinskog materijala na lokaciji 50 metara udaljenoj od apartmana i kuća te stotinjak metara od mora. Ni njihovi prosvjedi zbog blata  na prometnicama početkom godine nisu urodili plodom, kažu. Podsjetimo, u ožujku 2015. na spomenutom je prostoru bilo i skladište građevinskog materijala odnosno operativni centar  za izgradnju kanalizacijskog sustava. Uputili su tada i prosvjedno pismo gradonačelniku i članovima svog mjesnog odbora, ali bez rezultata.

Žale se i na sigurnost prometa jer ionako suženu cestu neprekidno zauzima kolona parkiranih vozila, mahom u vlasništvu izvođača i podizvođača. I sami smo se uvjerili da o sigurnosti prometa nitko ne brine, već veliki viličari i druga mehanizacija na cestu izlazi po sistemu "ako prođe-prođe". Pritom na cesti potpuno besmisleno stoje znakovi upozorenja i oznake regulacije prometa semaforima.

U Kamgradu (izvođač radova) kažu kako su odlagalište unajmili od Grada Poreča i da najam traje do 15. lipnja, do kad će prostor biti očišćen. U gradskoj upravi tu su informaciju potvrdili, ali i dodali kako je korisniku izričito dano do znanja da parcelu s građevinskim otpadom treba održavati i čistiti, a potom i vratiti u prvobitno stanje. Zbog toga komunalni redari često obilaze gradilište.

Kad je nepropisno parkiranje u pitanju, u Gradu kažu da je prometno redarstvo više puta obišlo ulice Špadići i Materada, u kojima je uočen veliki broj nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila djelatnika i kooperanata Kamgrada d.d. i Plave lagune d.d., čime je smanjena protočnost i ugrožena sigurnost prometa. Nakon našeg upita, redarstvo prometnice obilazi svakodnevno i sankcionira nepropisno parkirana vozila, pa tako doznajemo da su do sada kaznili ili opomenuli 74 prekršitelja.

Iz Plave lagune (investitor) poručuju da je Ulica Materada, nažalost, jedini ulaz/izlaz na gradilištu, jer je susjedna Ulica Špadići zatvorena zbog radova na vodovodnoj mreži. Upozorili su izvođače na nepropisno parkiranje, kažu i obećaju da će na njih izvršiti dodatni pritisak kako bi vozila parkirali na za to predviđenim mjestima. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...