Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (11:49:52) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Poreč obara turističke rekorde, za Vinistru 35 posto više boravaka nego lani

Poreština, 16.05.2018. (07:30)

Predsezona u Poreču krenula je odličnim rezultatima već od samoga Uskrsa, 1. travnja. Tada je Poreč ostvario najbolji rezultat u Istri, a isto se ponovilo i za produženi prvomajski vikend. Tijekom tjedna oko proslave Praznika rada u Poreču se odmaralo gotovo 26 tisuća gostiju, što je 18 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, odnosno, 92 tisuće noćenja ili 15 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od početka ove godine pa do 9. svibnja u Poreču su gosti ostvarili gotovo 82 tisuće ili tri posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine, upisavši 290 tisuća ili tri posto više noćenja nego prošle godine u isto vrijeme. Gosti iz Austrije u navedenom razdoblju bili su najbrojniji, a slijede ih gosti iz Njemačke i Slovenije, dok su domaći gosti u protekla četiri i pol mjeseca ostvarili 34 tisuće noćenja, odnosno 21 posto više nego lani.

Trend obaranja turističkih rekorda u Poreču se nastavio i tijekom drugog vikenda u svibnju, kada je održano 25. izdanje međunarodne izložbe vina Vinistra. Tako je u samo tri dana ostvareno 23 tisuće noćenja, što je u odnosu na lanjskih 17 tisuća noćenja porast od čak 35 posto. Velik broj raznih manifestacija, kao i bogati popratni sadržaji pretvorili su Poreč u nezaobilaznu destinaciju i u proljetnim mjesecima, a tome u prilog išle su i odlične vremenske prilike u proteklom razdoblju.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
HAK Auto-klub Poreč