Početna
Petak, 18.Siječnja 2019 (05:27:26) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Susret generacija 2019 - Disco Bar Kukuriku

I-Archeo.S: POUP-ov projektni tim na radnom sastanku u Italiji

Kultura, 15.05.2018. (15:48)
Foto: POUP
Foto: POUP

Projektni tim Pučkog otvorenog učilišta Poreč, partnera na EU projektu I-Archeo.S, bio je na prošlotjednom radnom sastanku u talijanskoj regiji Abruzzo. Susret svih hrvatskih i talijanskih partnera (gradovi Crikvenica i Pazin, POU Poreč, nositelja projekta Teatro Pubblico Pugliese, Marche Teatra i domaćina regije Abruzzo protekao je u znaku razmjene iskustava i znanja, sa posebnim naglaskom na uključivanju dionika iz javnog i privatnog sektora u projekt I-Archeo.S.

Nakon sastanka projektnih partnera, u Pescari su održani dvodnevni sastanci s dionicima (tzv. Awareness Raising Lab) koji će se projektu pridružiti kroz turističko-kulturni klaster regije Abruzzo, dok je u L'Aquili na konferenciji za medije projekt predstavljen javnosti.

Tom je prilikom Lino Manosperta, na čelu apulijskog Teatra, nositelja projekta, istaknuo da klaster kao autonomno tijelo treba biti u mogućnosti provoditi rezultate projekta u periodu od pet godina, dok će se putem tematskih itinerara uključeni teritoriji osnažiti kroz svoje specifičnosti.

Posjetiteljima projektnih teritorija tako će se ponuditi autentično iskustvo. Tematski itinerari, s naglaskom na manje gradove, podsjetio je Manosperta, bit će prezentirani kroz niz završnih događaja, a turistički će ih operatori zatim moći uvrstiti u svoju ponudu.

U porečkom timu bili su ravnateljica POUP-a Snježana Radetić, voditelj projekta David Belas, asistentica na projektu, vanjska suradnica Suzana Rupenović te Anita Pilat, referentica za EU i ostale projekte.

Pred Pučkim otvorenim učilištem je i Awareness Raising Lab, odnosno radionica za dionike, koja će se u Poreču održati 31. svibnja i 1. lipnja.

Svi su zainteresirani još uvijek pozvani uključiti se u projekt. Javni poziv može se pronaći na ovoj poveznici.

I-ARCHEO.S. - INTEGRATED SYSTEM OF THE NATURAL AND CULTURAL HERITAGE AND CULTURAL ACTIVITIES, projekt je financiran u okviru Europskog programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska.

Ukupna mu je vrijednost 1.176.243,00 €, od čega je 999.806,55 € financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pučko otvoreno učilište Poreč kao projektni partner PP4 sudjeluje u ukupnom iznosu od 150.675,00 EUR. Glavni cilj projekta je izgraditi integrirani sustav usluga za valorizaciju prirodne i kulturne baštine te održivi gospodarski razvoj. Traje 18 mjeseci, od 1.1.2018. do 30.6.2019.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Mirtex International d.o.o.