Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (11:53:30) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Iduće srijede u Poreču počinje festival posvećen moru - aMORE

Poreština, 15.05.2018. (16:00)

aMORE - festival moru u Poreč i ove godine donosi pregršt događanja i to od 23. svibnja do 3. kolovoza.  Otkrivanje podvodnog svijeta za velike i male, kino na pučini, ekološke akcije, izložbe i radionice razveselit će sve zaljubljenike u veliko plavetnilo, a nadaju se organizatori, skrenuti i pozornost na sveopći značaj morskih ekosustava, kao i uzroke njihove degradacije.

Prvi je događaj zakazan za 23. svibnja u 20 sati, kada će se u kinu prikazati američki dokumentarac „Soničko more“. Odmah nakon toga, u 21 sat, slijedi službeno otvaranje festivala uz audiovizualni performans Robertine Šebjanič pod nazivom „Aquatocene/The Subaquatic Quest for Serenity“. Poslije toga, do 3. kolovoza, slijedi cijeli niz događanja, koja su uvijek besplatna, a mogu se detaljno pogledati na Facebook profilu aMORE-a. 

Partneri festivala su Grad Poreč, Pučko otvoreno učilište Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Istarska županija – Upravni odjel za turizam, Istarska kulturna agencija, Turistička zajednica Grada Poreča, WWF Adria, Terra HUB, Institut Ruđer Bošković, Udruga Prizma, Erasmus +, Gradska knjižnica Poreč, Zeus Faber Diving Centre, LAGUR Istarski švoj i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića.

Donatori i sponzori su  Istarska županija - Upravni odjel za kulturu, Plava Laguna, Turistička zajednica Tar-Vabriga, Aquarium Pula, Vina Ritoša, Bura i Lapidarium. Medijski partner projekta je portal Parentium.com. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina