Početna
Petak, 18.Siječnja 2019 (05:26:08) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Susret generacija 2019 - Disco Bar Kukuriku

Adriano Palman: ministarstvo prepoznalo kvalitetu projekta Kamping udruženja Hrvatske

Hrvatska, 16.05.2018. (08:20)
Autokamp Porton Biondi (foto: KUH)
Autokamp Porton Biondi (foto: KUH)

Temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja, Ministarstvo turizma je strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu te njihovim partnerima za sufinanciranje 15 odabranih projekata dodijelilo ukupno milijun i sedamsto tisuća kuna. Jedini istarski prijavitelj kojem je odobreno sufinanciranje (iznos: 150.000 kuna) je Kamping udruženje Hrvatske sa sjedištem u Poreču koje ove godine slavi 40 godina svog kontinuiranog rada i poslovanja.

Sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

-Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su partner Ministarstva turizma u podizanju kvalitete ljudskih potencijala i jačanju konkurentnosti turističke ponude. U skladu s promjenama na tržištu, one već tradicionalno pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja, a sve u cilju jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu. Suradnjom dionika kroz ove projekte želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Odluku o odabiru programa/projekata možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma na ovoj poveznici.

Palman: projekt se provodi na području cijele Hrvatske

-Zahvaljujemo Ministarstvu turizma koje je prepoznalo kvalitetu našega rada i podržalo naš obuhvatan program stručne edukacije s ciljem unapređenja znanja i rasta kvalitete hrvatskog kamping proizvoda. Kao posebno značajnu komponentu naglašavamo organizaciju predavanja o kampingu u srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama za obrazovanje kadrova u turizmu s ciljem stvaranja budućih stručnjaka u sektoru i popularizacije segmenta, kao i mogućnosti samozapošljavanja u nekom budućem razdoblju, rekao je za Parentium direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman

-Projekt se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a uz navedene, ostali ciljevi projekta u koje su direktno uključeni svi predstavnici članova udruge jesu i obogaćivanje sadržaja i razine usluga te kreiranje novih proizvoda, produženje sezone i aktiviranje kontinentalnog turizma. U ostvarenju ciljeva, osim spomenutih predavanja u obrazovnim ustanovama, planirane će aktivnosti obuhvatiti i obilazak te organizaciju radionica i stručnih predavanja za članove s ciljem edukacije i jačanja stručnosti ljudskih potencijala, ali i edukacije o trendovima u kvaliteti te potrebi za dodatnim ulaganjima u cilju prilagodbe zahtjevima tržišta, zaključio je Palman.

Kamping udruženje Hrvatske je nacionalna strukovna udruga u području kampinga i kamping turizma. Sjedište joj je u Poreču i okuplja više od  250 članova koji pokrivaju oko 95% kapaciteta kampova u Hrvatskoj. U svojem djelovanju obuhvaća nekoliko segmenata rada vezanih uz pomoć i podršku članovima, promociju kamping turizma u zemlji i inozemstvu, poticanje ulaganja i edukacije oko kvalitete, pomoć studentima i učenicima u pisanju radova i istraživanja vezanih uz to područje djelovanja, pomoć poduzetnicima i održavanje edukacijskih radionica za otvaranje malih kampova (prvenstveno na kontinentu), edukaciju ljudskih resursa i slično.

Počeci Kamping udruženja Hrvatske vezuju se uz osnivanje „Sekcije naturističkih kampova Hrvatske“ 1. rujna 1978. godine u hotelu Esplanade u Zagrebu, Djelovala je u okviru Zajednice za razvitak turizma SR Hrvatske. Njezini osnivači su prof. Nada Ebenspanger, dr. Zdenko Tomčić (prvi predsjednik sekcije), Branko Jakopović (ondašnji direktor hotela Esplanade) i Jerko Sladoljev (tada voditelj prodaje u “Rivieri”, Poreč).

Od 1982. godine sekcija postaje “Kamping udruženje Jugoslavije” pri PKJ te se kontinuitet rada održao do današnjeg dana. Pod nazivom Kamping udruženje Hrvatske udruga djeluje od 1992. godine.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra