Početna
Petak, 18.Siječnja 2019 (05:25:28) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Veliko zimsko sniženje - Max City Pula

Stanje sigurnosti u cestovnom prometu proteklog vikenda

Istra, 15.05.2018. (08:36)

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske evidentirano je ukupno 20 prometnih nesreća i to jedna s poginulom osobom, sedam s ozlijeđenim osobama i 12 nezgoda s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je ukupno devet osoba, od kojih je uz jednu smrtno stradalu, njih četvero zadobilo teške tjelesne ozljede, a isto toliko osoba lakše je ozlijeđeno.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće. Nepropisna brzina kao greška evidentirana je ukupno u pet nezgoda i to na području Antenala kod Novigrada, na dionici Žonti-Rušnjak kod Buzeta, zatim na kolniku Tršćanske ulice u Puli i lokalnoj cesti Radeki Polje – Loborika, te na nerazvrstanoj cesti Rakotule – Špinovci u okolici Pazina.

Utvrđena su 254 prekršaja od kojih policija izdvaja nepropisnu brzinu (75 prekršaja), zatim vožnju pod utjecajem alkohola (25), upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga (1), potom nekorištenje sigurnosnog pojasa (34), korištenje mobitela za vrijeme vožnje (29), nepropisno pretjecanje (27) i 63 ostalih prekršaja.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 689 vozača/vozila. Iz prometa su isključena 32 vozača i 6 vozila. Policija izdvaja sljedeći događaj: u subotu oko 15.15 sati na kolniku Ulice Orbanin u Puli policijski službenici su kontrolirali 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg upravljao mopedom Peugeot, pulske registarske oznake, bez korištenja zaštitne kacige i to u vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta. Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana oko 23 sata 23-godišnji vozač upravljao je automobilom Alfa, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Verudela, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h brzinom od 138 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina