Početna
Petak, 17.Kolovoza 2018 (03:16:57) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air - James Brown Tribute Band

U Tinjanu održana večer folklora

Istra, 15.05.2018. (08:24)

Protekle subote u Tinjanu se održala XII. Večer folklora "Kumpanija Kosirići i gosti", manifestacija koja jednom godišnje okupi zaljubljenike u folklor i tradiciju. Nakon prvotnog pljuska vrijeme se ipak razvedrilo i sve je bilo spremno za svečani mimohod svih sudionika ulicama Tinjana, nakon čega je uslijedio program u šatoru ispred Doma mladih.

Katja Sirotić i Vanesa Antolović otvorile su program mantinjadom koju su odsvirale na roženicama. Nakon uvodnog govora voditeljice Dorine Tikvicki na pozornici su se pridružile predsjednica Kumpanije Kosirići Tinjan Ivana Šušnjar i načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin koji su pozdravili nazočne.

Uslijedio je šaroliki repertoar izvedbi gostiju koji su se predstavili publici plesom, pjesmom i svirkom iz svog kraja. Tako su se tu mogli vidjeti običaji KUD-a "Sveti Nikola Tavelić" iz Lišana Ostrovičkih, folklorne skupine Zajednice Talijana "Armando Capolicchio" iz Galižane te pjesma Folklornog društva "Žejanski zvončari" iz Žejana i Vokalno etno skupine Zajednice Talijana Labinci "Nigrignanum" iz Kaštelira. S plesom i tarankom predstavio se KUD Rakalj, a umijeće u mažoret plesu pokazale su članice Porečkih mažoretkinja. 

Domaćini su se predstavili plesom i pjesmom, a nastupila je i novoosnovana grupa mažoretkinja kojima je ovo bio prvi nastup. Zasvirala je i sviračka skupina Kosirića koja je dobila velik pljesak. Nakon podjele zahvalnica Kosirići su zatvorili ovogodišnji program u čijem je okviru prikazan i film Tinjanski pletičari Zavičajne zbirke Enriko Depiera.

Tijekom subotnjeg popodneva održao se Mali samanj, te su posjetitelji mogli pogledati štandove ili zaplesati uz Bambus band. U sklopu ovogodišnje Večeri folklora održane povodom obilježavanja Dana Općine Tinjan, otvorena je izložba radova autorice Gracijele Sirotić koja se mogla pogledati u subotu i nedjelju u prostoru stare pošte. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina