Početna
Nedjelja, 24.Ožujka 2019 (10:58:53) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju

U Savičenti održana prva radionica u sklopu projekta KulTERRA

Istra, 16.04.2018. (11:23)

Tijekom proteklog vikenda održana je u sklopu integriranog razvojnog programa KulTERRA – Revitalizacija istarskih kaštela Morosini-Grimani i Petrapilosa prva radionica za udruge pod nazivom „Skola scherma“, koju su vodili članovi viteške skupine Ursus iz Slovačke. KulTERRA se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda.

Radionica se odvijala u savičentskom kaštelu Morosini-Grimani a započela je pozdravnim govorom Igora Macana, voditelja projekta KulTERRA i Darvina Žufića, predsjednika povijesne udruge Kaštel iz Svetvinčenta. Zatim su polaznici aktivno sudjelovali u programu koji je bio podijeljen u tri glavne aktivnosti: trening kaskadera i bljuvača vatre, mačevanje te teorija o kostimografiji i oružju korištenom u srednjem vijeku te performans mačevanja i Ursusov fire-show. Inače, viteška skupina Ursus iz Slovačke osnovana je 1998. godine te od tada kroz svoje djelovanje oživljava srednjovjekovne manifestacije. Svojim djelovanjem teže očuvanju tradicijskih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine Slovačke dok svoja stečena znanja prenose na mlade naraštaje.

Provedbom projektnih aktivnosti teži se razvoju edukativnih radionica koje pružaju nova znanja svim partnerima okupljenima na projektu KulTERRA. Umrežavanje udruga koje djeluju u sličnim područjima pridonosi cjelokupnom razvoju projekta, koji za svrhu ima razvoj novih turističkih proizvoda, manifestacija te living history programa, što će u konačnici unaprijediti razvoj kulturnih dobara cjelokupne destinacije.

Kontakt za medije: info@svetvincenat.hr. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda