Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (22:53:02) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Vana i Bruno u Kašteliru

Hodači u subotu preplavili porečku šetnicu pod motom „Hoditi i zdravi biti“

Poreština, 16.04.2018. (11:17)

Porečani su i ove godine u istarskoj manifestaciji „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando“, koju osmišljava Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, pokazali da biraju zdrave životne navike, zdrav život i u konačnici zdravlje. U sunčano subotnje jutro više od 600 hodača preplavilo je prekrasnu porečku šetnicu od Općinskog suda do Zelene lagune. Najmlađi hodači vozili su se u kolicima u pratnji roditelja, djedova i baka, najstariji s više od 70 godina hrabro su došli do cilja uz dobro raspoloženje okruženi sugrađanima i stručnim voditeljima, javljaju iz Zdravog grada Poreč.

Iznimno veseli što su se i ove godine uključili i članovi Društva invalida od kojih su mnogi čitavu trasu prošli hodajući, a oni u invalidskim kolicima uz svoje asistente ili prijatelje. Prvi put su se organizirano uključili voditelji udruge MOT 08 s 60-tak dječice, što je svih iznimno razveselilo. Hodačima su se pridružili zamjenici gradonačelnika Elio Štifanić i Nadia Štifanić Dobrilović te dožupanica Sandra Čakić Kuhar.

Naš video možete pogledati ovdje, a veliku galeriju fotografija ovdje.

Nositelji organizacije akcije za Poreč, Zdravi grad i Grad, zahvaljuju svim suradničkim organizacijama na pomoći i to Domu za starije i nemoćne, Klubu umirovljenika Galija, Crvenom križu, Udruzi kineziologa Poreč i Happy timeu.

I ove godine hodači su pokazali izniman interes za preventivno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Tako su na startu medicinske sestre Doma za strije i nemoćne, Dragica Šuran i Indira Picco, te volonterke sekcije za dijabetes Kluba umirovljenika Galija, Vesna Radman i Vesna Tvrtković, bile vrlo aktivne. Za stručno vođenu tjelesnu aktivnost hodanja i tjelovježbu uz more bili su zaduženi višegodišnji voditelj Vedran Vrus i njegov kolega iz Udruge kineziologa Zoran Jendrašić. Kao i ranijih godina tjelovježbu i doziranje tempa hodanja za starije osobe i osobe s invaliditetom pažljivo je i stručno vodila fizioterapeutkinja Doma za starije i nemoćne Lea Deltin. Iz Zdravog grada su zahvalili voditeljima koji su simpatično, vedro i šaljivo s puno dobre energije vodili i ovo aktivno druženje koje je baš zbog toga bilo dostupno svima koji su željeli hodati.

Na cilju kod Ski lifta sve je hodače i goste u ime organizatora pozdravila ravnateljica Zdravog grada Nataša Basanić Čuš te ih pozvala na druženje uz glazbu i grah. Posebno se zahvalila gostujućem amaterskom orkestru Doma za odrasle osobe Motovun kojeg vodi ravnatelj Boris Demark, a koji su se potrudili da zakuska ove godine prođe u posebno vedrom raspoloženju. Također se zahvalila voditelju Ski lifta Ivanu Opačku jer je svesrdno sudjelovao u pomoći organizatorima te podigao vlastiti šator za svirače. Jednako tako su važni bili volonteri koji su osigurali prijevoz natrag najstarijim hodačima i roditeljima s najmanjom djecom i to Ivica Jelinčić kombijem Društva invalida, Franko Kodan kombijem Doma za starije i nemoćne te Slobodan Aleksić kao volonter Crvenog križa Poreč njihovim vozilom.

Svi voditelji i volonteri doprinijeli su odličnoj organizaciji za koje su hodači imali samo riječi hvale. Odrasli hodači dobili su prigodnu majicu koju je osigurao Grad Poreč, a djeca reflektirajuće zaštitne fluorescentne narukvice za hodanje u mraku i balone Zdravog grada s natpisom „Naš izbor je zdrav život“. Hodači su se rastali uz jednoglasnu poruku kako bi takvo druženje trebalo organizirati više puta godišnje.

-Veselimo se idućoj godini za koju će nam trebati bar 1.000 majica, poručili su iz Zdravog grada. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.
Tequila beach bar Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6