Početna
Nedjelja, 24.Ožujka 2019 (11:01:01) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju

U Poreču održano 20. Svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Sport, 16.04.2018. (09:51)
Otvaranje natjecanja
Otvaranje natjecanja

U subotu, 14. travnja na sportskim terenima SRC „Veli Jože” u Poreču održano je 20. Svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (kuglanje u Obrtničkom domu Poreč).

Više od 250 okupljenih je u ime pokrovitelja i organizatora pozdravili su zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar, zamjenik gradonačelnika Grada Poreča Elio Štifanić, predsjednik podružnice Marijan Mužinić i u ime domaćina predsjednik Ogranka Poreč Miro Sošić. Delegacija sudionika položila je vijenac za sve poginule i umrle branitelje iz Domovinskog rata ispred križa na gradskom groblju.

Na natjecanju su sudjelovali dragovoljci i veterani sa područja Bujštine, Buzeta, Labina, Poreča, Pule i Rovinja, a pridružili su im se i Klub 119. brigade i Udruga veterana 35. inženjerijske bojne Pula, te Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Istarske županije - Pula.

Natjecanje je održano u sedam disciplina: malom nogometu, boćanju, kuglanju, streljaštvu, stolnom tenisu, potezanju konopa, šahu, a izvan konkurencije briškuli i trešeti te električnom pikadu za žene.

Najviše bodova osvojila je ekipa Kluba 119. brigade iz Pule, drugo mjesto pripalo je domaćinu Poreču, a treće Ogranku Pula.

U malom nogometu prva je bila ekipa 35. inženjerijske bojne, drugo je mjesto pripalo ekipi Kluba 119. brigade, treće pulskom ogranku. U boćanju su najbolji bili boćari iz Rovinjskog ogranka, drugi su bili članovi 35. inženjerijske bojne, dok je treće mjesto zauzela ekipa Bujštine. U kuglanju su najbolji bili članovi Kluba 119. brigade, drugo mjesto su zauzeli Porečani, treće ekipa iz Pulskog ogranka. U streljaštvu su najbolji bili članovi 35. inženjerijske bojne, drugo je mjesto pripalo strijelcima iz Rovinja, a treće ekipi ogranka Bujštine. Klub 119. brigade imao je najbolje šahiste, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Rovinja, a treće Bujštini.

U stolnom tenisu prvo mjesto osvojili su članovi 35. inženjerijske bojne, drugo ekipa Pule, a treće Kluba 119. brigade. Najbolji konopaši su iz Porečkog ogranka, drugi su iz Kluba 119. brigade, a treća ekipa iz Pulskog ogranka. U elektronskom pikadu za žene prvo mjesto osvojila je ekipa Buzeta, ekipa Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Istarska županija – Pula je druga, a ekipa Rovinja treća. U briškuli i trešeti najbolji je bio par iz Buzeta, drugo mjesto pripalo je Klubu 119. brigade, a treće paru iz ogranka Bujštine.

Najbolje ekipe osigurale su odlazak na državno natjecanje.

Susret je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH (Podružnica IŽ), pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Poreča te supokroviteljstvom svih općina. (dp)

Fotografije

Otvaranje natjecanja
Boćanje
Briškula
Potezanje konopa
Kuglanje
Nogomet
Pikado
Stolni tenis
Šah


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno