Početna
Nedjelja, 24.Ožujka 2019 (10:57:18) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju

Sponzorirani članak

Poznati francuski šampanjac Veuve Clicquot u Poreču

Poreština, 14.04.2018. (07:25)

Poznati francuski brand luksuznih pjenušavih vina iz pokrajine Champagne, Veuve Clicquot, pretvorit će Poreč u nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje šampanjca 20. travnja kada će se održati tematska večer u porečkom restoranu Spinnaker, u hotelu Valamar Riviera. S početkom u 19.30 sati večera će se sastojati od šest sljedova jela od kojih će svako biti u paru s biranim Veuve Clicquot šampanjcem ili drugim pićem iz Moet & Hennessy grupe.

Meni večere bit će uistinu poseban, od finger food predjela, sve do jela poput glaziranih pačjih prsa uz prilog ragua od belugo leće, klicama od cikle i čili paprikom, a gosti će za desert moći kušati rapsodiju okusa ananasa, bergamota, bijele čokolade i kokosa. Ovoj luksuznoj večeri prisustvovat će i poznati Moët & Hennessy ambasador za centralnu i južnu Europu Ted Lelekas, potpredsjednik internacionalne federacije novinara i autora za vina i druga žestoka pića i dobitnik brojnih nagrada Lelekas će uz svaki novi slijed gostima ispričati nekoliko zanimljivosti o Veuve Clicquot šampanjcu.

Veuve Clicquot ima višestoljetnu tradiciju, još od davne 1772. godine, kada je Francuz Philippe Clicquot osnovao vinariju pod imenom Clicquot, a njegov sin Francois 1798. naslijedio je obiteljski posao i oženio se Barbarom Nicole Ponsardin. Nakon njegove prerane smrti mlada udovica Clicquot (veuve na francuskom znači udovica) s tek navršenih 27 godina, unatoč predrasudama i neodobravanju okoline, odlučila je nastaviti posao te postala prva žena na čelu takve kompanije. Danas je smatraju poslovnom ženom sa snažnom vizijom i velikom pokretačkom snagom koja stoji iza jednog od najprestižnijih i najuspješnijih šampanjskih brendova. U njenu je čast 1972. pokrenuta dodjela nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award, koja se danas dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta.

Ove godine obilježava se 200 godina otkad je Madame Clicquot inovirala i potpuno rekonstruirala Rosé šampanjac te stvorila prvi poznati ružičasti šampanjac očaravajućeg okusa - Veuve Clicquot Rosé.

Spinnaker tijekom cijele godine nudi posve novo iskustvo uživanja u hrani i vinima, a o kvaliteti i prepoznatljivosti restorana govori i činjenica da je uvršten u prestižni gastronomski vodič Gault&Millau. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium