Početna
Subota, 24.Ožujka 2018 (07:18:50) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Šparogada u Kaštelu 2018.
Posao u Tommyju!

Pojeftinit će prekogranična dostava paketa unutar EU

Zanimljivosti, 14.03.2018. (07:04)

Jučer je u Europskom parlamentu izglasana nova regulacija koja će osigurati veću transparentnost cijena poštanskih usluga unutar Europske unije. To prije svega znači da bi potrošači koji kupuju razne proizvode putem Interneta u budućnosti trebali imati jednake troškove dostave gdje god se na području EU nalazili.

Prema novoj regulaciji potrošači će moći uspoređivati cijene poštanskih usluga putem posebne web stranice, a pružatelji poštanskih usluga morat će im dati jasne informacije o cijenama i uvjetima povezanima uz te usluge. Na lokalnim tržištima o nadzoru kompanija i provođenju nove EU regulative brinut će se nacionalni regulatori, što je u Hrvatskoj HAKOM.

Finalni tekst nove europske regulative dogovoren je još u prosincu, a danas je uspješno prošao na glasovanju u Europskom parlamentu. "Sve cijene koje ne odgovaraju stvarnim troškovima dostave, bit će prijavljivane Europskoj komisiji što će dovesti do pojeftinjenja dostave", izjavila je hrvatska zastupnica u EP Biljana Borzan.

Znači li to da će Hrvatska pošta i dalje naplaćivati 4,5 kune za dostavu malih paketa? Prema informacijama koje smo do sada imali prilike pročitati, u Pošti će morati prema Europskoj komisiji svakako pokazati da je riječ o opravdanom trošku, tj. da prilikom uručenja te vrste paketa dolazi do dodatnih troškova koje je potrebno isto tako dodatno naplatiti primatelju.Mobilna verzija članka

Oglasi

Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda