Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:53:26) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Montana - Vigor

Tjedna najava događanja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Poreština, 13.03.2018. (12:22)

Kino

Ulaznice se mogu rezervirati putem internetskog rezervacijskog sustava na poveznici http://rezervacije-poup.hr, a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava. Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

Prema istinitoj priči

U četvrtak, 15. 3., petak, 16. 3. i u subotu, 17. 3. u 18.00

Izvorno ime: Based on a 1 Story
Redatelj: Roman Polanski
Žanr: psihološki triler

Uloge: Eva Green, Emmanuelle Seigner, Vincent Perez
trajanje filma: 110 minuta

Sadržaj filma: Novo ostvarenje Romana Polanskog predstavlja nam mračnu priču o svakodnevici poznate spisateljice koja nakon objavljivanja uspješnog romana gubi nadahnuće. Na jednom od potpisivanja knjiga upoznaje mladu i neodoljivo šarmantnu ženu po imenu Elle koja joj se predstavlja kao pisac iz sjene na autobiografiji poznate televizijske zvijezde. Elle na početku djeluje kao inteligentna, skromna mlada žena sa zanimljivim pogledima na život. Međutim stvarnost je malo drugačija…

Noć igre

U četvrtak, 15. 3., petak, 16 .3. 2018. i u subotu, 17. 3. u 20.00

Izvorno ime: Game Night
Redatelj: John Francis Daley, Jonathan Goldstein
Trajanje: 99 minuta
Žanr: komedija
Uloge: Rachel McAdams, Jason Bateman, Jesse Plemons

Sadržaj filma: Okosnica filma je grupa prijatelja koja se redovito sastaje kako bi zajedno provodila večeri uz druženje i igre. Te su večeri svima dugogodišnja tradicija, a ujedno i bijeg.

Likovna djelatnost

Galerija Zuccato

U organizaciji Valamar Riviere d.d., Muzeja – Museo Lapidarium iz Novigrada i Pučkog otvorenog učilišta u Poreču 15. ožujka 2018. s početkom u 19.00 u galeriji Zuccato (Dekumanska 34), održat će se otvorenje izložbe Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera Poreč. Ove godine izlažu Rafa López, Adrián Ssegura, Alois Neuhold, Margerita Rakić, Klementina Golija, Renate Krammer.  Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka svakim danom u radnom vremenu 10.00 – 12.00 i 17.00 – 19.00, osim nedjelje i praznika.

Obavijest o natječaju

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u travnju 2018. godine održat će se 12. PRO FUTURA – skupna izložba likovnih amatera, u cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija). Radovi će biti odabrani putem natječaja, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju/tehnici ili temi.

Natječaj je otvoren od 12. veljače do 25. ožujka 2018. Stručni žiri objavit će listu odabranih radova do 30. ožujka, a radovi će se zaprimati od 3. do 13. travnja.

Za sudjelovanje je potrebno priložiti:

  • fotografije radova koje namjeravate izlagati (najviše tri rada);
  • podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije);
  • osobne podatke (adresa i broj telefona/mobitela);
  • kratku biografiju.

Natječajne materijale poslati elektroničkom poštom ili poštom na adresu (preporučujemo prijavljivanje putem e-pošte):

Pučko otvoreno učilište Poreč
za PRO FUTURU
Narodni trg 1
52440 Poreč
ili e-poštom: likovna@poup.hr
uz naznaku «za PRO FUTURU»

POSEBNA NAPOMENA: Materijale poslane na natječaj ne vraćamo. Nepravilne i nepotpune prijave neće se razmatrati. Fotografije radova moraju biti što kvalitetnije (oštre i dovoljno svijetle)! Svaka pojedinačna fotografija rada poslana e-poštom ne smije biti veća od 500 kb. Radovi koji prođu odabir žirija obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč najkasnije do 13. travnja 2018. godine.

O izboru radova:

Potpune i u roku zaprimljene prijave razmatrat će stručni ocjenjivački sud. Po isteku natječaja i obavljenog odabira u roku od tjedan dana bit će objavljeni rezultati na internetskim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč (www.poup.hr).

U izbor mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti se isključuje (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i sl.).

O nagradama:

Među radovima koji budu prošli odabir ocjenjivački sud odabrat će rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu – organizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvorenju izložbe.

Osim toga posebna će nagrada sponzora biti dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvorenja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati će biti objavljeni na internetskim stranicama Učilišta tjedan dana kasnije.

O žiriju:

Radove će odabrati žiri u sljedećem sastavu:

  • Bojan Šumonja, ak. kipar, predsjednik žirija;
  • Sebastijan Vojvoda, ak. slikar, član žirija;
  • Andi Bančić, prof., član žirija.

Budući da je cilj izložbe predstaviti aktualno amatersko likovno stvaralaštvo, molimo da nam na natječaj šaljete radove nastale recentnijeg datuma, ne starije od godinu dana.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 30. ožujka 2018. na internetskim stranicama Učilišta (www.poup.hr).

Radove zaprimamo radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati. Troškove povrata radova putem kurirske službe snose izlagači. Datum otvaranja izložbe bit će naknadno objavljen.

Informacije:

Pučko otvoreno učilište Poreč / Narodni trg 1, 52440 Poreč / tel: 052 / 887 - 217, fax: 052 887 - 220 / e-pošta: likovna@poup.hr / www.poup.hrMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore