Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:55:05) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Max City Advent

Na županijskom natjecanju iz talijanskog osvojena čak četiri prva mjesta!

SŠ Mate Balote Poreč, 13.03.2018. (12:32)

U Gospodarskoj školi u Bujama prošlog su mjeseca učenici 3. i 4. razreda Srednje škole Mate Balote sudjelovali na Županijskom natjecanju iz talijanskog jezika. Učenici su podijeljeni u dvije kategorije (gimnazije i strukovne škole) te u 4 discipline, a natjecalo ih se ukupno 35.

U 1. kategoriji (gimnazije, Liste A), tj. učenici koji su učili talijanski jezik u osnovnoj školi, sudjelovalo je 11 učenika. U ovoj je kategoriji bila najbolja učenica 4. razreda jezične gimnazije Angela Knapić. Prvo mjesto s njom dijeli učenica Pazinskog kolegija Cristina Lubiana.

Najviše učenika natjecalo se u Listi C, ukupno 14. Listu C čine učenici gimnazija i strukovnih škola koji su pohađali talijansku osnovnu školu u Hrvatskoj i/ili Italiji i svi učenici koji s ukućanima, rodbinom ili prijateljima razgovaraju na talijanskom jeziku ili na nekom od talijanskih dijalekata. Na prvom mjestu Liste C našli su se i naši učenici Braian Perin i Paola Valenta iz 4. razreda opće i jezične gimnazije. Drugo mjesto osvojila je Chiara Sirotić, učenica 3. a razreda ekonomskog usmjerenja.

U 2. kategoriji strukovnih škola, Liste A, učenika nastavljača prvo je mjesto osvojio Adam Laković, učenik 4. b razreda ekonomskog usmjerenja.

Na državno natjecanje bit će pozvani najuspješniji učenici nakon što se ujedine sve županijske ljestvice. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na postignutom uspjehu! (th)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Mirtex International d.o.o.
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi