Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:46:58) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Mali Spidermani s obje strane Učke natjecali se u penjanju

Sport, 13.03.2018. (10:08)

Procvat koji doživljavaju izvandvoranski sportovi u posljednje vrijeme mogao se i prekjučer vidjeti u penjačkoj dvorani u Rašanovoj ulici u Pazinu, kada je na Boulder ligi Istre i Kvarnera za mlade penjače (BLIK Kids) nastupilo njih skoro sto. Ukoliko se pogleda da ih je lani nastupilo 66, tada je taj porast ogroman i namjera organizatora, sportsko- penjačkog kluba Hiperaktiva iz Pazina, naišla na plodno tlo.

Prekjučer je penjačka dvorana bila pretijesna za sve zainteresirane roditelje, braću, bake i djedove koji su htjeli vidjeti svoje mališane kako se nadmeću u spretnosti u ovom sportu, koji doživljava procvat, budući da je uvršten među nove olimpijske sportove čija promocija nastupa na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Iako je Istra jedna od najrazvijenijih hrvatskih penjačkih regija, doduše bitno zaostaje za susjednom Slovenijom, u vrijeme smanjene fizičke pokretljivosti djece pokazuje se veliki interes za jednim neformalnim natjecanjem.

Ukupni ekipni pobjednik je bio klub domaćin Hiperaktiv s 4.140 bodova, ispred pulskog Onsighta s 3.701 bodom, rovinjskog Muntrava s 1.583 boda, porečkih Picugi s 1.516 bodova, Riječkog alpinističkog kluba (RAK) s 1.138 bodova te Alpinističkog odsjeka Glasa Istre iz Pule sa 141 bodom.

Pobjednici lige kod najmlađih sedmogodišnjakinja su bili Roza Mitić iz Onsighta, ispred Rajne Radošić (Picugi), te Erminije Grabar i Julke Finderle iz Hiperaktiva. Kod dečkiju, kod kojih su prva petorica ispenjala svih osam zadanih smjerova, briljirao je Natan Zović iz Hiperaktiva, a od drugog do petog mjesta su se plasirali Niko Uhač (Onsight), Arijan Crevatin (Muntravo), Gašpar Cvitan (Onsight) te Malik Matika (Hiperaktiv). Kod cicibanki najbolja je bila Ana Mišan (Onsight) ispred Maše Mady (RAK), Maje Kužić (Muntravo), Eme Ostović (Onsight) i Danee Crevatin (Muntravo), a kod njihovih vršanjaka najspretniji je bio David Sloković iz Hiperaktiva. Iza njega su se plasirali Marko Škalamera (RAK), Noa Cvijanović (Hiperaktiv), Petar Zidarić (Onsight) te peto mjesto su podijelili Lukas Simonetti (Picugi) i Ian Perhat (Muntravo). U ove četiri kategorije nastupilo je čak 39 malih Spidermena.

Kod penjača, rođenih 2007. i starijih, među mlađim kadetkinjama najbolje je bila Lovrečanka Noa Macinić (Picugi) ispred Vite Ramčić (RAK), Mare Matošević (Onsight), Maje Ardalić (Hiperaktiv) i Anje Švarić (Muntravo). Kod njihovih vršnjaka pobjednik sve tri „tekme“ je bio David Radovčić (Onsight) ispred svog klupskog kolege Vite Uhača te Gabrijela Ramljaka iz Picugi te Larija Pletikosa i Tonija Šegote, obojice iz Onsighta. Izrazito veliku talentiranost iskazale su kadetkinje Sara Lanča iz Hiperaktiva, kojoj je trebalo nepunih 20 minuta da ispenje svih deset smjerova te drugoplasirana u ukupnom poretku – Jana Blašković (Onsight) te Lančina kolegica Lara Kužić. Četvrta je bila Peta Ostović (Onsight) dok je peta bila Lara Špehar (RAK). Kod njihovih kolega sve je zadane smjerove ispenjao Deni Ušić (Onsight) i time osvojio prvo mjesto, a iza njega su se poredali Teo Micković (Onsight), Andrea Činić (Muntravo), te Mateo Golčić i Jakov Finderle iz Hiperaktiva.

Kod starijih kadetkinja u ovom zahtjevnom fizičkom i psihičkom sportu nastupile su jedino penjačice iz Onsighta, a među njima je bila najbolja Sara Zrinić, ispred Anje Bakić, Tije Pauro, te Klare i Laure Floričić. Pazinac Jurica Vuković bodovno je prestigao izvrsnog Filipa Kurtovića (Onsight) u ukupnom poretku. Treći je bio Luka Ladavac (Hiperaktiv), četvrti Luka Žufić (Onsight), a peti Filip Špehar (RAK).

Brojnost penjača pazinskog kluba kod juniora i starijih juniora razbio je Gregor Mihaljević iz Onsighta osvojivši prvo mjesto ispred Maxima Perhata (Muntravo) te Jana Finderlea (Hiperaktiv), a u ženskoj kategoriji nastupila je samo Barbara Jurić. Kod starijih juniorki najbolja je bila Marta Jedrejčić, ujedno i nedavno proglašena sportašicom godine županijskog središta Istre ispred Ani Paulišić, Lucije Marcan, Nike Maurel i Janje Švić. Među najstarijima prvo su mjesto podijelili Marin Srok (Rak) i Marin Šarac (Hiperaktiv).

Tekst i fotografije: Anton Finderle (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234