Početna
Nedjelja, 24.Ožujka 2019 (11:01:36) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju

Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera 15. ožujka u Poreču

Kultura, 13.03.2018. (08:23)

U organizaciji porečke hotelijerske tvrtke Valamar Riviere, Muzeja Lapidarium iz Novigrada i Pučkog otvorenog učilišta u Poreču će se 15. ožujka s početkom u 19 sati u galeriji Zuccato otvoriti izložba jubilarne, 35. slikarske kolonije Riviera.

Ove godine izlažu Rafa López, Adrián Ssegura, Alois Neuhold, Margerita Rakić, Klementina Golija i Renate Krammer.

Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka i može se razgledati svakim danom, osim nedjelje i praznika, od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

Slikarska kolonija Riviera u neprekinutom se nizu organizira od 1983. godine i sastoji se od dviju cjelina: jednotjednoga boravka i stvaranja umjetnika i umjetnica u jednom od Valamarovih hotela u Poreču i, godinu potom, izložbe s radovima koji su nastali tijekom umjetničke kolonije.

„Uobičajeno je da u rujnu Valamarov izbornik na koloniju pozove šaroliko društvo iz Hrvatske i inozemstva (ponajviše iz susjednih zemalja). Uobičajeno je i to da se izložbe održavaju u galerijskom prostoru Pučkoga otvorenog učilišta Poreč. Oba organizatora dijele zajednički interes prema mediju slikarstva koji prenosi tradicionalni likovni izraz u suvremenu likovnu produkciju.

Bez obzira na to što uvidom u beskrajnu slikovitost danas slika kao medij izgleda klasično, s kistom ili bez njega, načinom i stilom, estetikom, s naracijom ili bez nje, monokromna ili vrištećih boja, ona je uvijek simptom vremena. Slika je tu u rasponima osobnih kritičkih izričaja. Toj skupini pripadaju i radovi umjetnika i umjetnica na ovoj izložbi: od onih vjernih figuraciji i kompozicijama bogatih slikarskih prizora do onih koji istražuju prostore slike gradeći osobne znakove, strukture ili konceptualna apstrahiranja“, napisala je ravnateljica novigradskog muzeja Jerica Ziherl. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno