Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:46:23) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Max City Advent

Porečki USB kvalificirao se s čak 35 koreografija na turniru za finale Dancestar 2018.

Sport, 12.03.2018. (19:48)

Ponosne, sretne i zadovoljne vratile su se USB-ovke s plesnog natjecanja DanceStar, otvorenog prvenstva i kvalifikacija za finale Dancestar 2018., koje se prošlog vikenda održalo u Opatiji. Na kvalifikacijskom turniru sudjelovalo je oko 2.000 plesača iz cijele Hrvatske i Slovenije.

Čak 114 plesačica u starosnoj dobi od 5 do 25 godina pokazalo je vrlo visoku kvalitetu, spremu, znanje kao i kreativnost u izvedbama koje su vrijedno pripremale zajedno sa svojim voditeljicama Adilom Bidžos, Elisabeth Wertheim, Ivanom Domazet i najmlađom međi njima, ali jednako vrijednom Leonardom Lovreković.

Najmlađa grupa udruge USB Mišice su po prvi put zaplesale na tako velikom spektaklu, a da je bilo više nego uspješno govori i osvojeno 1. mjesto koje su zaslužile u kategoriji mini discipline Open. Plesne skupine Zvrkice i Lutkice su se drugi put predstavile na kvalifikacijskom turniru i potvrdile prošlogodišnji uspjeh te se popele na postolje za prvo i treće mjesto također u disciplini open starosne skupine djeca.

Za svaku pohvalu su i najmlađe plesačice sestre Brčić – Nika i Lara, koje su ponovo odnijele kući dva prva mjesta u kategorijama contemporary i acro dance te Anamarija Posanović kojoj je ovo prvi solo nastup na ovako velikom turniru na kojemu je izborila pohvalno drugo mjesto u disciplini open.

Kvalificiralo se čak 35 koreografija u gotovo svim kategorijama i disciplinama. Solo i grupni nastupi nagrađeni su s 15 prvih mjesta, deset drugih i tri treća mjesta.

Solisti koji su sami hrabro ispunili cijelu pozornicu znanjem, karizmom te lijepim kostimima jesu Anamarija Posanović, Lana Brčić, Nina Cerin, Nina Puniš, Gaia Mingon, Lucija Korlević, Petra Radojčić, Emili Ritoša, Emily Knapić i Larisa Glavina. I ove godine je svoju kvalitetu potvrdila juniorka Nina Cerin te je sa svojim koreografijom Sorrow discipline contemporary, koju potpisuje Ivana Domazet, nominirana između 450 koreografija za predstavljanje Hrvatske na finalnom Dancestar Nightu gdje će se predstaviti 20 najboljih koreografija iz cijeloga svijeta.

Rezultati su zaista pohvalni, rad i kvaliteta zapaženi i nagrađeni, a voditeljice plesnih skupina ponosne na svoje marljive i vrijedne plesačice koje su zasluženo blistale na postoljima, kao i na timski duh koji je vladao među plesačicama kroz ova tri dana u Opatiji puna zabave, druženja, osmijeha i emocija.

Poreč je grad plesa, jer iz godine u godinu broj zaljubljenika u ples raste, kao i kvaliteta rada koja rezultira sve boljim i većim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj razini. USB-ovke su pritom čestitale i sugrađankama iz udruge Mot 08 na ostvarenim rezultatima, jer su zajedno s njima ponosno predstavile Poreč. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Mirtex International d.o.o.
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina