Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:55:15) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

SŠ Mate Balote: Drugi na županijskom natjecanju iz povijesti

SŠ Mate Balote Poreč, 12.03.2018. (15:36)

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu prošli je tjedan, 7. ožujka, održano županijsko natjecanje iz povijesti za 7. i 8. razrede te srednje škole Istarske županije. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 66 učenika i 30 učitelja mentora, a prezentirana su i 3 istraživačka rada.

Pozdrav dobrodošlice učenicima i mentorima uputila je Zdenka Turkalj-Čohilj, ravnateljica pazinske osnovne škole te Renato Krulčić, pazinski gradonačelnik. U vrijeme pisanja testova, za mentore je održano predavanje o srednjovjekovnoj kuhinji prof. Denivera Vukelića. Nakon rješavanja testova, učenici su posjetili Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre. Osim toga, učenici su mogli u školsko-sportskoj dvorani zaigrati stolni tenis ili pogledati film o holokaustu „Dječak u prugastoj pidžami“ u školskoj knjižnici.

Na županijskoj razini sudjelovalo je troje naših učenika: Karla Mijić, učenica 1. razreda opće gimnazije, Thomas Krebel, učenik 1. razreda jezične gimnazije, oboje pod mentorstvom Sanje Banko Sirotić i Mia Matea Velenik, učenica 4. razreda opće gimnazije, koja je, pod mentorstvom profesora Vladimira Torbice, osvojila je visoko 2. mjesto. Čestitke svima! (th)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Mirtex International d.o.o.
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina