Početna
Srijeda, 26.Rujna 2018 (11:44:06) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Oktoberfest by Valamar

SŠ Mate Balote: Drugi na županijskom natjecanju iz povijesti

SŠ Mate Balote Poreč, 12.03.2018. (15:36)

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu prošli je tjedan, 7. ožujka, održano županijsko natjecanje iz povijesti za 7. i 8. razrede te srednje škole Istarske županije. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 66 učenika i 30 učitelja mentora, a prezentirana su i 3 istraživačka rada.

Pozdrav dobrodošlice učenicima i mentorima uputila je Zdenka Turkalj-Čohilj, ravnateljica pazinske osnovne škole te Renato Krulčić, pazinski gradonačelnik. U vrijeme pisanja testova, za mentore je održano predavanje o srednjovjekovnoj kuhinji prof. Denivera Vukelića. Nakon rješavanja testova, učenici su posjetili Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre. Osim toga, učenici su mogli u školsko-sportskoj dvorani zaigrati stolni tenis ili pogledati film o holokaustu „Dječak u prugastoj pidžami“ u školskoj knjižnici.

Na županijskoj razini sudjelovalo je troje naših učenika: Karla Mijić, učenica 1. razreda opće gimnazije, Thomas Krebel, učenik 1. razreda jezične gimnazije, oboje pod mentorstvom Sanje Banko Sirotić i Mia Matea Velenik, učenica 4. razreda opće gimnazije, koja je, pod mentorstvom profesora Vladimira Torbice, osvojila je visoko 2. mjesto. Čestitke svima! (th)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istra & Craft Beer Festival
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda