Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:51:01) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Milan Žužić novi predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja

Sport, 12.03.2018. (13:07)
Sa skupštine Hrvatskog saveza daljinskog plivanja u Omišu
Sa skupštine Hrvatskog saveza daljinskog plivanja u Omišu

U subotu je u Omišu održana izvanredna izborna skupština Hrvatskog saveza daljinskog plivanja na kojoj je izabran novi predsjednik, kao i novi Izvršni odbor. Za novog predsjednika izabran je Milan Žužić.

Nakon što je 17. veljače propao pokušaj održavanja redovne godišnje skupštine HSDP-a, koja se trebala održati u Rijeci, dosadašnji predsjednik Domagoj Krpina podnio je neopozivu ostavku na svoju dužnost koju su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili. Samim činom prihvaćanja ostavke dosadašnjeg predsjednika, Skupština je donijela odluku o raspuštanju dosadašnjeg Izvršnog odbora čime su se stekli uvjeti za provođenje izbora novog vodstva. Za funkciju predsjednika bile su istaknute dvije kandidature i to Milana Žužića iz KDPSR Poreč te Nikše Barbarića iz ŠU „MPHDP“ Stari Grad.

Nakon provedenog javnog glasovanja za novog predsjednika izabran je Žužić kojeg je podržalo više od polovice prisutnih. U nastavku sjednice pristupilo se izboru novog Izvršnog odbora, a na prijedlog novoizabranog predsjednika. Novi Izvršni odbor izabran je gotovo jednoglasno i to u slijedećem sastavu: Nikša Barbarić, Milivoj Mirosavac, Miloš Španjol, Boris Korbar i Krešimir Bošković.

Skupština HSDP-a je uz brojne druge odluke izabrala i najbolje te najperspektivnije daljinske plivače u 2017. godini. Na osnovu utvrđenih kriterija za najbolju plivačicu izabrana je Doris Beroš (KDP Split), za najboljeg plivača Filip Husnjak (KDPSR Poreč), dok su za najperspektivnije odabrani Lana Punek (KDPSR Poreč) i Leon Martinjaš (KDP Primorje).

U raspravi o kalendaru natjecanja za ovu godinu, donesena je odluka da Izvršni odbor treba donijeti konačan kalendar natjecanja najkasnije do 15. travnja i da treba poduzeti dodatne napore za popularizaciju daljinskog plivanja.

Prema okvirnom kalendaru koji je predstavljen na Skupštini prvo službeno natjecanje u novoj sezoni biti će Državno prvenstvo na 5.000 metara u bazenu koje će se održati 22. travnja u Rijeci, dok bi sezona CRO CUP-a trebala započeti 16. lipnja u Splitu na 3. Jadranovom plivačkom maratonu. Posljednje natjecanje u CRO CUP-u planirano je za 8. rujna, kada je na rasporedu tradicionalni 20. plivački maraton Sv. Eufemije u Rovinju. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore