Početna
Subota, 23.Lipnja 2018 (20:11:31) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

Judo: Cvjetko i Krišto osvojile zlata za Hrvatsku u Zagrebu

Sport, 12.03.2018. (14:13)
Katarina Krišto
Katarina Krišto

Drugog dana Europskog kadetskog judo kupa u Zagrebu hrvatske predstavnice su osvojile još dvije zlatne medalje. Lara Cvjetko je bila najbolja u kategoriji do 57, a Katarina Krišto u kategoriji do 63 kilograma.

Nakon zlata Ane Viktorije Puljiz u subotu, publika u dvorani Sutinska vrela mogla je čuti hrvatsku himnu tijekom dodjele medalje i u nedjelju. Nakon svečanog otvaranja natjecanja od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednice Hrvatskog judo saveza Sande Čorak, do zlata su stigle Lara Cvjetko i Katarina Krišto.

Katarina Krišto
Lara Cvjetko

Aktualna europska kadetska prvakinja, Lara Cvjetko, u Zagrebu je opravdala status prve nositeljice i slavila u svih pet borbi za zlato oko vrata. Prvo je ipponom svladala Lisić (SRB), a zatim i Monaco (ITA). Niz ippona je nastavila protiv Logozne (POL) za ulazak u polufinale, gdje je nadoknadila wazari Gonzage (BRA) te ipponom na početku treće minute borbe osigurala plasman u finale. Tamo je bila bolja od Ozbas i zlato je bilo osigurano.

Vrlo sličnu priču je imala i Katarina Krišto, koja je u prvom nastupu ipponom svladala Haberstock (FRA), a zatim na isti način Game (GBR). U četvrtfinalu je pred kraj borbe pobijedila Ciano (ITA), a Bereza (BRA) je izgubila skupivši tri kazne. U finalnoj borbi Krišto je bila bolja od Tašić (SRB) još jednim ipponom i Hrvatska je upisala treće zlato. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Tequila beach bar Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore