Početna
Četvrtak, 13.Prosinca 2018 (03:45:24) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Judo: Cvjetko i Krišto osvojile zlata za Hrvatsku u Zagrebu

Sport, 12.03.2018. (14:13)
Katarina Krišto
Katarina Krišto

Drugog dana Europskog kadetskog judo kupa u Zagrebu hrvatske predstavnice su osvojile još dvije zlatne medalje. Lara Cvjetko je bila najbolja u kategoriji do 57, a Katarina Krišto u kategoriji do 63 kilograma.

Nakon zlata Ane Viktorije Puljiz u subotu, publika u dvorani Sutinska vrela mogla je čuti hrvatsku himnu tijekom dodjele medalje i u nedjelju. Nakon svečanog otvaranja natjecanja od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednice Hrvatskog judo saveza Sande Čorak, do zlata su stigle Lara Cvjetko i Katarina Krišto.

Katarina Krišto
Lara Cvjetko

Aktualna europska kadetska prvakinja, Lara Cvjetko, u Zagrebu je opravdala status prve nositeljice i slavila u svih pet borbi za zlato oko vrata. Prvo je ipponom svladala Lisić (SRB), a zatim i Monaco (ITA). Niz ippona je nastavila protiv Logozne (POL) za ulazak u polufinale, gdje je nadoknadila wazari Gonzage (BRA) te ipponom na početku treće minute borbe osigurala plasman u finale. Tamo je bila bolja od Ozbas i zlato je bilo osigurano.

Vrlo sličnu priču je imala i Katarina Krišto, koja je u prvom nastupu ipponom svladala Haberstock (FRA), a zatim na isti način Game (GBR). U četvrtfinalu je pred kraj borbe pobijedila Ciano (ITA), a Bereza (BRA) je izgubila skupivši tri kazne. U finalnoj borbi Krišto je bila bolja od Tašić (SRB) još jednim ipponom i Hrvatska je upisala treće zlato. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Mirtex International d.o.o.
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda