Početna
Srijeda, 16.Siječnja 2019 (09:56:55) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Susret generacija 2019 - Disco Bar Kukuriku

Bronca za Poreč na međunarodnom karate turniru u Ivanić Gradu

Sport, 13.02.2018. (09:20)

Na 30. kupu Mladosti 2018., tradicionalnom međunarodnom karate turniru u borbama i izvođenju kata za mlađi uzrast, održanom u subotu u Ivanić Gradu, sudjelovale su četiri države i 558 natjecatelja iz 61 kluba.

Na turniru je nastupilo i troje natjecatelja Karate kluba „Finida“ iz Poreča, čija se mlađa učenica Marija Šimunović u kategoriji kata uspjela izboriti za 3. mjesto i brončanu medalju.

Šimunović je u nastupu za ulazak u polufinale izgubila od članice Karate kluba Bushido iz Zagreba, Tee Hudina. S obzirom da je Hudina ušla u finale, Šimunović je dobila priliku odraditi repasažni nastup za brončanu medalju. Porečanka je svoju priliku iskoristila i savladala protivnicu Jurju Pervan iz Karate kluba Omega iz Zagreba te se plasirala na 3. mjesto i za svoj klub osvojila brončanu medalju.

Vrlo blizu medalje bila je i mlađa kadetkinja Sonja Rajko koja je nastupila u borbama u kategoriji kadetkinja -47kg. U borbi za ulazak u polufinale s aktualnom prvakinjom Hrvatske, Emom Sgardelli iz riječkog Karate kluba Zamet, Rajko je odradila neriješeno, a suci su izjašnjavanjem dali prednost Sgardelli. Potonja se kasnije plasirala u finale i tako omogućila Rajko repasažni nastup za brončanu medalju. Članica Finide je i u repasažu, borbi protiv domaće natjecateljice, Eme Zetice odradila vrlo dobro, međutim borba je završila neriješeno. Suci su izjašnjavanjem dali prednost Emi Zetici, tako da se Sonja Rajko morala zadovoljiti plasmanom na 5. mjesto.

Treba napomenuti da je vrlo dobar nastup u borbama odradio Luka Rajko u kategoriji mlađih učenika – 30kg, ali nažalost nije uspio zabilježiti značajan rezultat. (dp)

Fotografije

Luka Rajko
Sonja Rajko


Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore