Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (11:43:10) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

U Pazinu Međunarodni dan darivanja knjiga i Svjetski dan čitanja na glas

Istra, 13.02.2018. (09:02)
Ilustracija
Ilustracija

U suradnji s Dječjim vrtićem Olga Ban Pazin, te knjižničarima iz Osnovne škole Vladimira Nazora, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i Pazinskog kolegija - klasične gimnazije Gradska knjižnica Pazin 14. i 16. veljače obilježit će u velikom stilu.

Na Valentinovo se već tradicionalno, od 2012. godine, obilježava Međunarodni dan darivanja knjiga. Naime, tu je akciju pokrenula dječja spisateljica Amy Broadmoore kako bi kod djece i odraslih razvila ljubav prema knjizi i čitanju. Tim povodom Gradska knjižnica darivat će djecu i mlade u vrtiću, osnovnoj i srednjim školama te umirovljenike u Dnevnom boravku za starije osobe Pazin. Svoju knjigu na dar mogu potražiti i svi ostali ljubitelji knjiga na gradskom trgu u Pazinu od 10.30 sati, kada će ih volonteri podijeliti prolaznicima.

Osim toga, ovog se tjedna obilježava i Svjetski dan čitanja na glas kojeg je utemeljila organizacija LitWorld (Pričosvijet) 2010. godine s ciljem širenja životnih priča koje pridonose društvenoj promjeni i razvoju. Knjižnica će taj dan obilježiti prigodnim čitanjem najmlađim i najstarijim članovima lokalne zajednice. Tako će 16. veljače knjižničari posjetiti Dječji vrtić Olga Ban i Dnevni boravak za starije osobe, gdje će korisnike razveseliti pričama. (dp)

Program:

  • 9.30 h Dječji vrtić Olga Ban Pazin (podjela po skupinama - svakoj skupini jedna slikovnica)
  • 10.30 h OŠ Vladimira Nazora Pazin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Pazinski kolegij-Klasična gimnazija (volonteri u školama)
  • 10.30 h Trg Slobode (knjiga na dar prolaznicima)


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Pogrebne usluge Silentium