Početna
Srijeda, 16.Siječnja 2019 (09:58:31) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Susret generacija 2019 - Disco Bar Kukuriku

Vremenske nepogode donijele kratkotrajne probleme, dežurne službe dobro odrađuju posao

Istra, 13.02.2018. (08:18)

Županijski centar 112 Pazin jučer je zbog vremenskih nepogoda zaprimio nekoliko dojava o padu grana na prometnice (ceste i željezničku prugu) i električnih vodova, odronu kamenja te padu telefonskog stupa. Radi snijega na kolniku na području središnje Istre te na Istarskom ipsilonu u popodnevnim satima proglašeni su zimski uvjeti.

Više teretnih i osobnih vozila ostalo je zaglavljeno na cestama na području grada Pazina, Gračišća i Žminja. Putnički vlak bio je zaustavljen zbog grane na željezničkoj pruzi u mjestu Sarčija, ali je ubrzo nastavio vožnju prema Puli jer su vatrogasci uklonili prepreku.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na: DC44 čvor Nova Vas (A9)-čvor Lupoglav (A8); DC48 čv. Baderna (A9) - čv. Rogovići (A8); DC64 Pazin-Vozilići; DC66 most Raša-Brestova; DC201 GP Požane-Buzet (D44); DC402 Zagorje-Brestova; DC500 Boljunsko Polje-Kršan; ŽC5103 Labin-Koromačno; na području Pazina.

U 0:48 h ukinuti su zimski uvjeti na Istarskom ipsilonu a u 05:30 sati ukinuti su zimski uvjeti na cestama - DC500 Boljunsko Polje-Kršan; DC66 most Raša-Brestova; D 402 Zagorje - Brestova ; ŽC5103 Labin-Koromačno.

Na svim cestama u središnjoj Istri i Ćićariji zimski uvjeti su još na snazi.

Zaprimljeno je više dojava građana o nestanku električne energije na području Vodnjana, Svetvinčenta, Karojbe, Višnjana, Vižinade, Gračišća, Sv. Petra u Šumi, Žminja, Pazina. Opskrba je većim dijelom normalizirana, a nastavak radova na terenu očekuje se u jutarnjim satima. Sve navedena probleme su prema prioritetima rješavale nadležne službe.

Zapeli u snijegu

Jučer u 17:03 sati dvije su osobe zatražile pomoć jer su zapele u snijegu na povratku od slapa Sopot u blizini mjesta Škopljak (Bažoni). Zbog loših vremenskih uvjeta i spuštanja mraka izgubile su orijentaciju. ŽC 112 je angažirao nadležne službe: HGSS, policiju i Istarske ceste te su osobe pronađena a vozilo izvučeno iz snijega.

Prognoza vremena

U unutrašnjosti oblačno sa snijegom, obilnijim u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj uz stvaranje debljeg snježnog pokrivača. Na Jadranu promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, u Dalmaciji su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a duž obale sjevernog Jadrana lokalno i susnježica te snijeg. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne postupan prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, još prijepodne u južnoj Dalmaciji jugo. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom od 0 do 3, na Jadranu između 5 i 10 °C.

Upozorenje

Olujni, podno Velebita orkanski udari bure. Srednja brzina vjetra od 40 do 75 km/h. Najjači

udar vjetra od 90 do 130 km. Poledica zbog padanja snijega i niskih temperatura, ponajprije u unutrašnjosti Istre i riječkom zaleđu. Visina snijega 5-15 cm; minimalna temperatura od -2 do 0 °C. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.