Mob:
Početna
Ponedjeljak, 19.Veljače 2018 (17:10:12) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Facebook potvrdio svoju poziciju društvene mreže za "starce"

Zanimljivosti, 13.02.2018. (08:12)
(Izvor:Bug Online)Link

Tvrtka eMarketer provela istraživanje koje se dotaklo trendova američkih korisnika trenutačno najveće svjetske društvene mreže Facebook tijekom protekle godine. Istraživanje potvrđuje ono što se već znalo, Facebook ubrzano gubi mlađe korisnike te postaje utočište za starije korisnike.

Po prvi put Facebook je u SAD-u zabilježio pad broja korisnika što se tiče specifične dobne skupine korisnika i to grupe korisnika starih između 12 i 17 godina (prema službenim Facebookovim pravilima račun na toj društvenoj mreži mogu imati samo oni koji su navršili 13 godina i stariji). Facebook je tijekom 2017. godine zabilježio pad broja američkih korisnika te dobi od 9,9% ili oko 1,4 milijuna korisnika, s time da je Facebook 2017. godinu u SAD-u završio s 12,1 milijun korisnika u dobi od 12 do 17 godina.

Sveukupno Facebook je u SAD-u tijekom 2017. godine izgubio 2,8 milijuna korisnika mlađih od 25 godina. Mlađi korisnici prešli su na njima atraktivnije servise kao što su Snapchat i Instagram. Tvrtka eMarketer bilježi i svoja predviđanja koja se tiču 2018. godine, kada bi Facebook u SAD-u trebao izgubiti oko 2,1 milijun korisnika mlađih od 25 godina.

Također, zabilježit će pad broja korisnika u dobi od 12 do 17 godina koji će iznositi 5,6% te pad broja korisnika u SAD-u u dobi od 18 do 24 godine koji bi trebao iznositi oko 5,8%. Ipak broj Facebookovih korisnika ukoliko se ne gleda njihova dob u SAD-u bi trebao rasti i tijekom idućih nekoliko godina.

Prije spomenuti servisi, Snapchat i Facebookov Instagram također bi trebali rasti u SAD-u tijekom 2018. godine što se tiče broja korisnika, Snapchat za 9%, a Instagram za 13%.Mobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda