Početna
Srijeda, 16.Siječnja 2019 (09:57:24) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Veliko zimsko sniženje - Max City Pula

Tjedna najava događanja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Poreština, 13.02.2018. (08:00)

Donosimo tjednu najavu događaja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč: kino program, tečajevi, upisi, radionice i još mnogo toga.

KINO

Rezervacije ulaznica mogu se obaviti putem online rezervacijskog sustava na linku: http://rezervacije-poup.hr, a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava. Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

VALENTINOVO U KINU PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA POREČ

od srijede do petka u 18 i 20 sati, za parove cijena 20 kn po osobi.

U srijedu, 14. 2. 2018., četvrtak, 15 .2. 2018. i u petak, 16.2.2018. u 18 sati

Pedeset nijansi slobodnijiKategorija 18

izvorno ime: Fifty shades freed
glumci: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Brant Daugherty, Bella Heathcote, Eric Johnson
režija: James Foley
scenarij: Niall Leonard
glazba: Danny Elfman
žanr: Drama, romantični

sadržaj filma: Posljednji nastavak popularne trilogije donosi više eksplozivne akcije no ikad (izvan spavaće sobe). Nakon Pedeset nijansi sive i Pedeset nijansi mračniji - Pedeset nijansi slobodniji publici donosi brojna iznenađenja. Posljednji nastavak bestseler-trilogije engleske spisateljice E. L. James na velike ekrane donosi filmski spektakl za kraj. Christian Gray i Anastasia sada su sretno zaljubljen par koji je svoju vezu nedavno okrunio brakom, ali se time njihov život nimalo ne smiruje. Nakon što je Christian prihvatio poziciju predsjednika tvrtke, Anastasia se sada mora prilagođavati ne samo njegovoj posesivnoj prirodi i bračnom životu, već i muževom novom, bogatom životnom stilu. Iako je Ana otpočetka bila svjesna nepredvidljivosti života uz njegovih pedeset nijansi, bračni će im život donijeti više izazova no što se ikada nadala.

U srijedu, 14. 2. 2018., četvrtak, 15 .2. 2018. i u petak, 16.2.2018. u 20 sati

Oblik vodeKategorija 15

izvorno ime: The Shape of Water
redatelj: Guillermo del Toro 
žanr: Avantura, drama, fantazija
uloge: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon
trajanje: 123 minuta

sadržaj filma: Film predstavlja priču o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorenja. Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija nešto je potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima.

DODATNE PROJEKCIJE

U subotu, 17.2.2018. u 18 i 20 sati

Pedeset nijansi slobodniji Kategorija 18

Revija oskarovaca

U Pučkom otvorenom učilištu Poreč od 20. do 22. 2. u 18 i 20 sati bit će prikazano 6 najzanimljivijih filmova nominiranih za ovogodišnju nagradu Oscar.

Kao i svake godine, netom pred službenu dodjelu nagrade u Americi, održava se najiščekivanija revija godine.

KAZALIŠTE

Pofesor Baltazar – put oko svijeta

predstava za djecu i roditelje

U Pučko otvoreno učilište Poreč 18. veljače u 18 sati stiže omiljeni lik svih generacija - Profesor Baltazar! Oni koji su još premladi da bi znali tko je Baltazar, upoznat će pravog idola proteklih generacija, a roditelji se mogu prisjetiti veselih i čarobnih priča o prijateljstvu, ljubavi i znanju što ih je Baltazar desetljećima dijelio s malih ekrana. Tvornica lutaka i Scena Gorica, u režiji Marija Kovača, na put oko svijeta s poznatim Profesorom vode svu djecu od 3 do 12 godina i sve one koji dijete nose u sebi.

U svakom slučaju očekuje nas avantura kroz zemlje poput Italije, Kine, Egipta i Rusije. Baš u Rusiji, u dalekom Sibiru, predstava je na lutkarskom festivalu osvojila nagradu za najduhovitiju i najoriginalniju predstavu u cjelini.

Kauboji

Legendarni Kauboji zagrebačkog Teatra Exit stižu u Poreč!

U ponedjeljak, 19. veljače u 19 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Kauboji će slavljeničkom izvedbom najaviti 11. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, koji počinje 1. ožujka. Naime, jedna od najuspješnijih domaćih predstava upravo u ožujku slavi svojih prvih deset godina, a dosad brojnim osvojenim nagradama dodat će i Dijamantni zub, nagradu Zlatnog zuba, za beskrajni doprinos smijehu u svijetu.

Draga publiko, molimo vas da svoje rezervacije što prije preuzmete. Ako niste u prilici doći na predstavu, oslobodite svoje rezervacije za one koji čekaju u redu za svoja mjesta u kazalištu. Zahvaljujemo na razumijevanju.

OBRAZOVNA DJELATNOST

Obrazovna djelatnost Učilišta obavještava zainteresirane da ima još mjesta na tečajevima njemačkog, engleskog i talijanskog jezika. Upisi su otvoreni do 16. veljače 2018.

Nastava se održava dvaput tjedno, u popodnevnim satima.

Programi učenja stranih jezika verificirani su prema europskom referentnom okviru za strane jezike, nastava se održava dvaput tjedno po tri školska sata, a polaznike podučavaju iskusni predavači.

Više informacija zainteresirani mogu dobiti na broju 887 – 216 ili putem e-adrese obrazovanje@poup.hr.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciklus radionica tjelesno orijentirane integrativne terapije

Pučko otvoreno učilište Poreč nudi ciklus od četiri radionice u cilju pronalaska vlastitog zdravog autoriteta i zdravih granica.

Što znači imati zdrave granice? Govorite li da i kada biste najradije rekli ne?  U  kojoj mjeri u svakodnevnom životu imate pritisak da budete dobri, što vam ne dopušta da se iskreno izrazite?  Kada je krivnja zdrava, a kada je krivnja nezdrava? Kako se  suočiti s kritikama i zašto kritika boli? Je li vam poznat glas koji vam govori da budete ponizniji, da se zadovoljite s manjim jer je drugima još gore? Radionice nude predavanja i iskustvene vježbe u grupi prema određenim temama.

Poklonite si jednu ili više iskustvenih radionica integrativne terapije, teme su: osobne granice, krivnja, unutarnji kritičar, nesvjesna uvjerenja.

Radionice će biti održane u sljedećim terminima:

  • 3. 3. 2018. (Zašto ne mogu reći NE)
  • 17. 3. 2018. (Za što sam sve kriv/a?)
  • 31. 3. 2018. (Tko je moj unutarnji kritičar?)
  • 14. 4. 2018. (Koja su moja nesvjesna uvjerenja?)

Trajanje radionice: 3 sata

Cijena: 250,00kn po radionici, voditeljice su Mara Ugrin i Anna Aigner, edukantice Centra za integrativni razvoj iz Zagreba.

LIKOVNA DJELATNOST________________________________________

OBAVIJEST O NATJEČAJU

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u travnju 2018. godine održat će se 12. PRO FUTURA / skupna izložba likovnih amatera, u cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija). Putem natječaja bit će odabrani radovi, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju / tehnici ili temi.

Natječaj  je otvoren od 12. veljače 2018. do 25. ožujka 2018. Stručni žiri objavit će listu odabranih radova do 30. ožujka 2018., a radovi će se zaprimati od 3. do 13. travnja.

za sudjelovanje potrebno je priložiti:

- fotografije radova koje namjeravate izlagati (najviše tri rada)
- podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije)
- osobne podatke (kontakt-adresu + broj telefona/mobitela)
- kratku biografiju.

●  natječajne materijale dostaviti e-mailom ili poštom na adresu (preporučamo prijavljivanje putem maila):

Pučko otvoreno učilište Poreč
za PRO FUTURU
Narodni trg 1
52440 Poreč 

ili e-mailom:
likovna@poup.hr
uz naznaku «za PRO FUTURU»

POSEBNA NAPOMENA: Materijale poslane na natječaj ne vraćamo. Nepravilne i nepotpune prijave neće se razmatrati. Fotografije radova moraju biti što kvalitetnije (oštre i dovoljno svijetle)! Svaka pojedinačna fotografija rada poslana mailom ne smije biti veća od 500 kb. Radovi, koji prođu selekciju žirija, obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč  najkasnije do 13. travnja 2018. godine.

●  o selekciji radova:

Potpune i u roku zaprimljene prijave razmatrat će stručni ocjenjivački sud. Po isteku natječaja i obavljenoj selekciji rezultati će biti objavljeni na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč www.poup.hr, najkasnije tjedan dana po isteku natječaja.

U selekciju mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti se isključuje (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i sl.).

●  o nagradama:

Među radovima koji budu prošli selekciju ocjenjivački sud odabrat  će rad onog autora koji  po stručnom mišljenju  zaslužuje nagradu - realizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvaranju izložbe.

Također, posebna nagrada sponzora bit će dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvaranja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati će biti objavljeni na web-stranicama učilišta tjedan dana kasnije.

o žiriju:

Radove će odabrati žiri u sastavu:

Bojan Šumonja, ak. kipar, predsjednik žirija
Sebastijan Vojvoda, ak. slikar, član žirija
Andi Bančić, prof., član žirija 

●  napomena:

Budući da je cilj izložbe predstaviti aktualno amatersko likovno stvaralaštvo, molimo da nam na natječaj šaljete radove nastale recentnijeg datuma, ne starije od godinu dana.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 30. ožujka 2018. na web-stranicama učilišta (www.poup.hr).

Radovi koji prođu selekciju obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč  najkasnije do 13. travnja 2018. godine.

Radove zaprimamo radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Troškove povrata radova putem kurirske službe snose izlagači.

Datum otvaranja izložbe bit će naknadno objavljen. 

info:

Pučko otvoreno učilište Poreč / Narodni trg 1, 52440 Poreč  / tel: 052 / 887 - 217, fax: 052 887 - 220 /
mail: likovna@poup.hr / www.poup.hrMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore