Početna
Srijeda, 16.Siječnja 2019 (09:57:21) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Susret generacija 2019 - Disco Bar Kukuriku

U porečkoj školi “Bernarnardo Parentin“ isprobali kako se vadi DNK iz biljaka

Poreština, 12.02.2018. (14:47)

Devetnaestero učenika 7. i 8. razreda Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ provodilo je proteklog petka praktične laboratorijske aktivnosti i to pod stručnim vodstvom stručnih djelatnika tršćanske znanstvene ustanove Immaginario Scientifico te pod budnim okom profesorice kemije i biologije Kristine Štifanić. Inicijativa, koju su promovirali Talijanska unija i Tršćansko sveučilište u suradnji sa znanstvenim centrom Laboratorio Immaginario Scientifico, putujući je projekt koji okuplja sve škole talijanske nacionalne manjine, a posljednji predviđeni susret bio je upravo u Poreču.

Kako bi se proces učenja unaprijedio novim i različitim metodama učenici su bili uključeni u niz eksperimenata o vađenju DNK iz biljaka. Za tu prigodu to su učinili od rajčica.

„Znanost je nešto što treba vidjeti, otkrivati, ali prije svega živjeti i raditi, a uz nju se možemo i zabavljati“. Moto je to Laboratorija Immaginario Scientifico koje su porečki učenici rado prisvojili. Dok su se približavali svijetu istraživanja, svi su se pokazali zainteresiranima i nisu propustili priliku dodirnuti i „okuse“ emocije i uključenost koju istraživači osjećaju u svakodnevnom radu. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...